Ovalracing Venray

Maik Barten keert terug in de LMV8 Supercup: "Close racen geeft enorme kick!"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 2 april 2015 17:04

Maar liefst twintig coureurs staan paasmaandag aan de start in de LMV8 Supercup. Naast de ervaren ovalcoureurs ook een aantal opvallende namen. Voormalig Dutch GT en Saker Sportscar Challenge coureur Maik Barten is een van de coureurs.

Maik Barten kwam in het verleden uit in de Westfield Cup, Dutch GT en Saker Sportscar Challenge. In de Saker Sportscar Challenge pakte hij zelfs de titel in 2013. In 2014 reed de coureur uit Geldrop in de Accelaration Legends Supercup, daarnaast reed hij tijdens de finaleraces op Raceway Venray voor het eerst in de LMV8 Supercup. "Tijdens de finaleraces afgelopen jaar maakte ik mijn debuut in de klasse en was ik 'rookie'" aldus Barten, "dit hield in dat ik alle races vanaf de laatste plaats moest starten. Allard Kalff was toen ook rookie en ik had een aantal erg leuke gevechten met hem." Barten gaf aan dat het rijden op een oval heel anders is dan het rijden op een circuit zoals Zandvoort of Zolder. De 24-jarige Barten beleefde erg veel plezier aan zijn debuutraces. "Het racen op Raceway Venray is zelfs leuker dan op de normale circuit, het is super close racen wat echt een enorme kick geeft, en het dikke V8 geluid niet te vergeten. Tevens heb ik afgelopen jaar met een Porsche de GT4 klasse gewonnen tijdens de 12 uur van Zandvoort en heb ik deelgenomen aan de 24 uur van Zolder met een Porsche 997 Cup. En ook heb ik in de LMV6 klasse gereden van Acceleration 14 voor Team Belgie.

De voorbereiding op de paasraces verliep voor de talentvolle Brabander niet ideaal. "De auto, inclusief de motor, is afgelopen winter volledig opnieuw opgebouwd maar door de strenge geluidsregels hebben we nog niet kunnen testen. De shakedown vindt waarschijnlijk paasmaandag pas plaats bij de eerste vrije training." Maik Barten komt uit in de nummer 37 Chevrolet Camaro, ingezet door Raceway Venray. De KNAF Talent First winnaar uit 2011 wordt gesponsord door Stay 37, een producent van koelvesten die ook veel in de autosport gebruikt worden. Naast de paasraces test Barten binnenkort de vernieuwde Saker Rapx die later dit jaar zal gaan deelnemen aan de 24 uur van Zolder.

Naast Barten is lokale coureur Barry Maessen een van de bekende namen. De voormalig BRL V6 en Dutch Supercar Challenge coureur werd vorig jaar derde in het kampioenschap. De strijd om de titel werd afgelopen jaar gewonnen door Patrick den Biggelaar die op de voet werd gevolgd door Frank Wouters. Den Biggelaar en Wouters rijden ook dit jaar in de LMV8 Supercup waardoor spannende races gegarandeerd zijn.

De race actie op Raceway Venray start paasmaandag om 09:00. De LMV8 Supercup rijdt haar races om 13:30, 15:15 en 16:45.