Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Catsburg presteert sterk voor Reiter, nieuwe Lamborghini Gallardo R-EX maakt debuut

Uitgegeven door Dirk Kempen • 24 februari 2015 16:30

Reiter Engineering ontwikkelde de Lamborghini Gallardo R-EX voor de diverse GT3-kampioenschappen zoals de Blancpain GT Series en de Pirelli World Challenge. De Lamborghini heeft haar racedebuut gemaakt en behaalde gelijk een goed resultaat. Afgelopen weekeinde werd de FARA Homestead 200 gehouden. Een amateur endurance race op Homestead-Miami Speedway. Reiter Engineering zette twee Lamborghini's in tijdens deze race, één vernieuwde Gallardo R-EX en één 'oude' Gallardo FL2. Marcelo Hahn, Christian Hahn en Allam Kholair bestuurde de nieuwe R-EX. De Nederlander Nicky Catsburg bestuurde de FL2 met zijn teamgenoot Maximilian Völker.

Gedurende het weekeinde werden er verschillen races gereden. Catsburg won hierbij een van de korte races over dertig minuten. De hoofdrace was de FARA Homestead 200, een race over 200 mijl (321 kilometer). Beide Reiter Engineering auto's domineerden het eerste deel van de race. Na de eerste pitstop voor Catsburg/Völker ging het mis. De Lambroghini kreeg een lekke band waardoor het veel tijd verloor in de pits. Voor het team met de Lamborghini Gallardo R-EX verliep de race zonder problemen. Zij wonnen de race met een voorsprong van meer dan zeventien seconden op de nummer twee.

Hahn/Hahn/Kholair won de race vóór een Praga R1 Turbo en een Corvette DP. Nicky Catsburg werd na de pech gedurende de race afgevlagd op plaats 38. Aan de race deden meer dan 50 auto's mee. Naast de Lamborghini's reden er ook Audi R8's, Radical's en ook Mazda Miata's (MX-5) mee.