Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Anthony Kumpen racet zich naar voren tijdens NASCAR K&N Pro Series race

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 februari 2015 11:15

Na een lange voorbereiding reed Anthony Kumpen op zondagavond zijn eerste NASCAR K&N Pro Series East race. Op de halve mijl oval had de Belgische coureur een lastige kwalificatie, maar een zeer sterke race.

De NASCAR K&N Pro Series heeft de derde plaats op de NASCAR ladder. In een kampioenschap aan de oostkust, en een kampioenschap aan de westkust strijden ervaren lokale coureurs en jonge talenten om het felbegeerde kampioenschap. Veel coureurs gebruiken deze klasse als opstap richting de NASCAR Sprint Cup, de hoogste NASCAR klasse. Kumpen mocht, als prijs voor het winnen van de NASCAR Whelen Euro Series, meedoen aan een van de races.

Anthony Kumpen voor de start van de race

In zijn 650pk sterke Toyota Camry had Kumpen een lastige kwalificatie. Op de koude baan hoorde Kumpen bij de eerste kwalificatie groep. Over twee snelle ronden was de gemiddelde tijd van de Belg 19.023 seconden, een halve seconde langzamer dan Austin Hill op pole position. De Hasselaar kwalificeerde zich als 23e van de 26 deelnemers.

Aan het einde van de avond startte de NASCAR race. Na het Amerikaanse volkslied en de introductie van de coureurs werden de motoren gestart. Bij de, zoals gebruikelijk in NASCAR, rollende start kwam Austin Hill het beste weg. De race kende opmerkelijk weinig incidenten. Pas in de 70e van 150 ronden kwam de eerste neutralisatie. Kumpen had ten tijde van de neutralisatie zes plaatsen gewonnen en lag op de zeventiende plaats. Richting het einde van de race was er een zware crash waarbij vijf auto's betrokken waren. Anthony Kumpen werd ook geraakt maar hij kon zijn weg vervolgen. Uiteindelijk finishte de snelle Belg als veertiende. Austin Hill domineerde de race en leidde elke ronde.

Austin Hill won de Hart 2 Heart 150 op New Smyrna Speedway

Voor Kumpen is de volgende race op 26 april. Op 26 april wordt de eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series verreden op Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia. De Europese NASCAR klasse komt tweemaal naar de lage landen. Op 23 en 24 mei komen de stock cars naar Raceway Venray op 3 en 4 oktober naar Circuit Zolder.