Acceleration 2014

FOTO's: Acceleration 2014 TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 20 oktober 2014 21:03

ASSEN - Afgelopen weekend werd op het TT-Circuit van Assen Acceleration 2014 verreden. Acceleration bracht niet alleen een zeer vermakelijk en afwisselend racepakket naar Nederland, ook verzorgden zij op vrijdag- en zaterdagavond een leuk en swingend muziekprogramma in de TT-hal. Maar op het circuit verschenen niet alleen de Acceleration klasses aan de start, ook vonden de Supercar Challenge finale-races plaats op het Drentse asfalt. Hieronder een kleine sfeerimpressie van het geslaagde evenement:

Legends

De Legends verlaten de pits in Assen voor hun eerste race op zondag. De kleine 520 kilogram wegende, 136 pk sterke autootjes verzorgden 3 zeer vermakelijke half uur races.

Pickup

In de MW-V6 Pickup Series werd fel gestreden om elke centimeter asfalt, waarbij ze soms drie, vier dik naast elkaar op de eerste bocht afstormden. Ook de 325 pk sterke V6 motor was een genot om naar te luisteren.

FA1

Hoofd-act van het Acceleration pakket op het circuit vormt toch wel het FA1 kampioenschap. Op Assen streden veertien voormalig A1GP-bolides tegen elkaar en naast Nigel Melker reden ook de Nederlanders Bas Schouten en Jeroen Mul eenmalig mee.

Natuurlijk werd er links en rechts weleens een tikje uitgedeeld waardoor er zo nu en dan een onderdeel van de bolides afvloog, maar gelukkig waren de marschalls er dan als de kippen bij om het circuit weer zo snel mogelijk vrij te maken.

Autosport en mooie vrouwen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat moet ook de Acceleration organisatie hebben gedacht en daarom waren er op zondag enkele fraaie gridgirls te bewonderen in de paddock.

Motoren horen er natuurlijk ook bij op het TT-circuit in Assen. Daarom werd er ook een 15 ronden tellende 600cc race verreden.

Superlight

De Supercar Challenge reed haar finale race tijdens Acceleration. Hier past één van de deelnemers uit de Superlight klasse nog wat aan op het stuur voor zijn race op zondag.

Max Koebolt

De pas 17-jarige Max Koebolt verzamelde op zaterdag in zijn Corvette C6 met een derde plaats al voldoende punten om zich één race voor het einde al tot GTB-divisie kampioen te laten uitroepen.

Zumbrink

Volvo-coureur Henry Zumbrink klaar voor zijn één uurs race op zondag.

Hoewel het eigenlijk pas een leerjaar zou worden met de gloednieuwe SRT Viper GT3-R voor De Graaff, Van der Zwaan en Grouwels pakte het trio met de Amerikaanse krachtpatser verrassend direct kampioenschap in de Super GT-divisie.

Nigel Melker komt in zijn van speciale livery voorziene FA1-bolide aan op de kletsnatte grid op zondag middag. Het maakte de coureur uit Barendrecht niks uit en hij won overtuigend beide races.

Aan het einde van de dag liet Melker zich dan ook maar al te graag tot de eerste, terechte FA1-kampioen kronen.