Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Nederlands raceteam erg succesvol in topcompetitie: "Een enorme boost"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2014 16:43

Het waren succesvolle weken voor Manor MP Motorsport in de Formule Renault 2.0. Steijn Schothorst scoorde dit weekend zijn beste seizoensresultaat in de Eurocup door zondag als vijfde te finishen op Paul Ricard. Een week eerder behaalde teamgenoot Andréa Pizzitola een mooie overwinning op de Nürburgring, in het laatste raceweekend van de Northern European Cup (NEC) in dezelfde klasse. Voor Pizzitola was het zijn eerste NEC-overwinning.Na de twee mooie weekenden gaat het Brits-Nederlandse Formule Renault 2.0-team vol vertrouwen naar de seizoensafsluiter van de Eurocup, over drie weken in het Spaanse Jerez.

Manor MP Motorsport

“We hebben twee echt goede weekenden met Andréa en Steijn achter de rug. Dat heeft iedereen in het team een enorme boost gegeven, ook omdat nu de kans bestaat dat Andréa het Eurocup-seizoen kan afsluiten als vice-kampioen”, aldus teambaas Sander Dorsman. “Steijn deed het in de tweede race van dit weekend geweldig. Vijfde worden na als 11e te zijn gestart is een vootreffelijke prestatie.”

De 11e Eurocup-ronde op zaterdag verliep voor Pizzitola zonder al te veel spektakel. Hij startte de race als vijfde en behield die positie alle 13 ronden. Na de start kon hij de druk op Egor Orudzhev niet omzetten in positiewinst. Nadat hij halverwege de race Gustav Malja van zich af wist te slaan, kon Pizzitola de vijfde plaats vasthouden, wat desalniettemin een sterk resultaat was.

Schothorst had zich als 17e gekwalificeerd en wilde dus graag plaatsen goedmaken. Daarin slaagde hij, want hij eindigde de race als 13e. Nadat hij bij de start een plaats had gewonnen, werd hij in de openingsfase naar de 18e plaats teruggedrongen. In de tweede helft van de race kwam Schothorst sterk terug door zijn weg te banen naar de 13e plaats, een plaats die hij enkele ronden voor het einde al had bereikt.

In de 12e ronde van het kampioenschap had Schothorst nog meer in petto. Na zichzelf te hebben gelanceerd vanaf de 11e positie bij de start bevond hij zich na de eerste ronde al op de achtste plaats. Teamgenoot Pizzitola was een plaats lager gestart en volgde in zijn kielzog. De twee reden achtste en negende toen de rode vlag uitkwam na een incident waarbij vele auto’s betrokken waren.

Na een rollende herstart achter de safety car boekte de Nederlander flink wat vooruitgang. Na zes ronden lag hij zesde, om een paar ronden de vijfde plaats te veroveren: de kroon op een sensationele race. Pizzitola finishte als achtste, waardoor hij derde bleef in het kampioenschap, met maar acht punten achterstand op Dennis Olsen.

De 13e en 14e ronde voor de Eurocup Formule Renault 2.0 worden op 18-19 oktober in Jerez in Spanje verreden. Dat is het laatste raceweekend van het seizoen.