Autosport NL • Renault Clio Cup

Team Bleekemolen succesvol op Spa-Francorchamps: Gezien mijn snelheid.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2014 12:21

Spa-Francorchamps – Team Bleekemolen heeft in het tweede raceweekend van de Clio Cup Benelux opnieuw gescoord. Op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps schreef Melvin de Groot de eerste wedstrijd op overtuigende wijze op zijn naam, terwijl Michael Bleekemolen als vijfde de finish passeerde. Sebastiaan Bleekemolen zag een prachtige inhaalrace met een zesde plaats maar mager beloond, maar revancheerde zich met een fraaie tweede plaats in race twee. “Een goed resultaat voor het kampioenschap, maar gezien mijn snelheid had ik toch wel op iets meer gehoopt”, aldus Sebastiaan Bleekemolen, die zijn leidende positie in het kampioenschap verder versterkte.

Team Bleekemolen

De Clio Cup Benelux kwam afgelopen weekend in actie tijdens de populaire en drukbezochte World Series by Renault op Spa-Francorchamps. Na de voor Team Bleekemolen zo succesvol verlopen eerste ronde van de Clio Cup Benelux, waarin Sebastiaan Bleekemolen op Circuit Park Zandvoort twee overwinningen voor zich opeiste, waren de verwachtingen voor de twee races op het uitdagende Belgische circuit in de Ardennen hooggespannen.

Zege voor Melvin de Groot
In de vrije trainingen noteerde Sebastiaan Bleekemolen de snelste tijden, maar in de kwalificatie zat het door een code rood, gele vlaggen en veel verkeer op de baan, tegen en moest de Team Bleekemolen-rijder genoegen nemen met de derde startplaats. Maar zelfs daar had Bleekemolen niets aan, want bij de start sloeg zijn motor af en viel hij terug naar plaats achttien. Een prachtige inhaalrace waarin hij onder andere de snelste rondetijd noteerde, bracht de drievoudig Clio-kampioen toch nog terug op plaats drie, maar uiteindelijk passeerde Bleekemolen als zesde de finish. “Er was wat aan de pedalen veranderd waardoor gas en koppeling net iets anders aanvoelden en ik de motor liet afslaan; uiteindelijk gewoon mijn eigen schuld. Bij de inhaaljacht raakte ik in gevecht met mijn vader, die me gewoon twee keer naast de baan duwde. In de slotronde lag ik derde, toen Braams zijn auto tegen mij aan liet lopen en ik spinde”, aldus een teleurgestelde Bleekemolen. Aan kop werden de honneurs echter waargenomen door teamgenoot Melvin de Groot. De Team Bleekemolen-rijder zag een ijzersterke race beloond met een prachtige overwinning. “Vanaf plek vijf had ik een goede start en lag meteen tweede, waarna ik bij de herstart vanachter de safety car kon toeslaan. Toen ze achter me in gevecht raakten, kon ik een gaatje slaan. Een prachtige race”, aldus de blije winnaar. Ook Michael Bleekemolen reed een uitstekende wedstrijd en pakte met de HSU Payroll Services Clio de vijfde plaats.

Tweede plaats Sebastiaan Bleekemolen
De tweede race op Spa-Francorchamps leverde een totaal ander beeld op. Sebastiaan Bleekemolen had nu wel een goede start en was vervolgens de gehele race in een felle strijd om de eerste plaats verwikkeld met Max Braams, waarbij het tweetal regelmatig van positie wisselde. In de laatste ronde wist Braams de leider te passeren, waardoor Bleekemolen op een tweede plaats eindigde. “Ik heb alles geprobeerd maar kwam vermogen tekort. Max kon me steeds vanuit de slipstream inhalen, maar omgekeerd lukte dat niet”, aldus Bleekemolen, die met deze score zijn leidende positie in het tussenklassement verder versterkte. Voor Michael Bleekemolen en Melvin de Groot was de race al in de tweede bocht over. Een Zwitserse deelnemer maakte een stuurfout en nam daarbij in zijn crash de twee Team Bleekemolen-rijders mee. “Erg jammer want de auto hadden we zo goed voor elkaar. Ik wilde juist bij de start voorzichtig zijn en daarna toeslaan, maar dit hoort ook bij racen”, aldus de winnaar van race één.

Jeroen Bleekemolen ziet snelheid niet beloond
Aan de andere kant van de wereld kwam Jeroen Bleekemolen in actie. De afgelopen weken stond de jongste racende Bleekemolen met twee overwinningen in de Blancpain Sprint Series en twee keer een tweede plaats in de ADAC GT Masters steeds op het podium. Deze fraaie reeks wilde Bleekemolen uiteraard graag voortzetten in Detroit, waar een race op het programma stond in het Tudor United SportsCar Championship. De kwalificatie verliep uitstekend en met de imposante SRT Viper GT3-R zette Bleekemolen op het hobbelige, maar toch snelle stratencircuit de tweede tijd in zijn klasse op de klokken. De race verliep echter minder fortuinlijk. “Mijn teamgenoot Ben Keating nam de start voor zijn rekening en kon op plaats drie het tempo goed bijhouden. Helaas kwam hij in aanraking met een deelnemer die een ronde achter lag en daarvoor werden we bestraft met een stop-en-go plus nog eens 33 seconden. Dat was erg jammer, want we waren zeker op weg naar een goede klassering. Ik kwam namelijk precies voor de leiders de baan op en ben daar gefinisht, wat aangeeft dat de snelheid dik in orde was”, blikte Bleekemolen terug op de race waarin hij uiteindelijk als elfde werd geklasseerd. Jeroen Bleekemolen heeft een paar drukke weken voor de boeg. Eerst komt de snelle Nederlander in actie bij de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring, gevolgd door de 24 Uren van Le Mans en meteen daarna de 24-uurs race op de Nürburgring.

Clio Cup Benelux
Race 1: 1. Melvin de Groot, 10 ronden; 2. Régis Gosselin, op 1.304; 3. Niels Langeveld, op 4.956; 4. Max Braams, op 5.164; 5. Michael Bleekemolen, op 6.587; 6. Sebastiaan Bleekemolen, op 14.113.

Race 2: 1. Max Braams, 10 ronden; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 0.942; 3. Régis Gosselin, op 2.520; 4. Robert van den Berg, op 2.848; 5. Niels Langeveld, op 11,980. Uitgevallen: Melvin de Groot en Michael Bleekemolen.