Autosport Internationaal Toerwagens • Renault Mégane Trophy

Dubbel podium voor Mike Verschuur op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Casper Bekking • 24 juli 2013 09:33

Mike Verschuur is als derde gefinisht in de eerste race van de Eurocup Mégane Trophy op de Red Bull Ring. Op het Oostenrijkse circuit moest de Nederlander Mirko Bortolotti (Oregon Team 2) en Steven Palette (Team Lompech Sport) voor zich dulden. Na 7 races bezet Verschuur de tweede plaats in het kampioenschap met totaal 99 punten.

Voor de eerste keer kwam Verschuur naar het 4.326 meter lange circuit. In de eerste vrije training van vrijdagmorgen realiseerde Verschuur de derde plaats (tijd 1:35.529). In de tweede sessie liet de rijder met startnummer 21 nieuwe banden monteren. Hij moest na een uur genoegen nemen met de vijfde plaats. (tijd 1:35.950). Doordat er tandwielen waren afgebroken van de versnellingsbak moest deze worden vervangen. Op zaterdagmorgen volgde de eerste kwalificatie van 15 minuten. Verschuur realiseerde een derde snelste tijd maar deze werd afgenomen waardoor hij als vierde op de startgrid stond.

In de eerste race kwam Verschuur goed uit de startblokken. De als vierde gestarte coureur schoof door naar de derde plaats en hield deze positie goed vast. De rijder van McGregor by Equipe Verschuur kreeg echter steeds meer last van onderstuur en zocht laat de pitstraat op om te gaan pitten. De inwoner van Amsterdam behield zijn positie na de pitstop goed vast en kwam na 26 ronden als derde over de meet!

MIKE VERSCHUUR: “We hadden in de ochtend wat problemen met het zoeken van de juiste afstelling. Ik had overstuur bij de start van de race dat overging naar onderstuur. Het is een moeilijk circuit en we hebben nog veel werk te doen voor de tweede kwalificatie en de race.”

De tweede race ging opnieuw uitstekend. Verschuur finishte achter Bortolotti als tweede, waardoor hij goede zaken deed in het kampioenschap. Op zondagmorgen stond de afsluitende kwalificatie op het programma. Ondanks dat hij in zijn snelle ronde werd opgehouden door een langzamere deelnemer wist hij uiteindelijk de derde tijd op de chrono’s te zetten.

In de tweede race van het weekend kwam Verschuur wederom goed uit de startblokken. Hij wist direct Steven Palette te passeren en ging als tweede de eerste bocht in. Gedurende de race bleef de rijder van McGregor by Equipe Verschuur lang op de baan totdat hij als leider in de race naar binnen ging voor zijn verplichte pitstop. Na het pitten viel hij weer terug naar de tweede plaats. Na 26 ronden zag hij als tweede de zwart-wit geblokte finishvlag vallen!

MIKE VERSCHUUR: “Het team heeft na de eerste race veel veranderingen aan de auto doorgevoerd. De Renault Megane was in het begin eerst overstuurt en dat ging langzaam over in onderstuur. De remmen waren gedurende de race veel beter en ik had weinig last van de hitte. Ondanks dat ik twee races dit seizoen niet ben gefinisht bezet ik met grote voorsprong de tweede plaats in het kampioenschap. We zullen nog wel een tandje harder moeten gaan om de huidige kampioenschapleider Mirko Bortolotti te verslaan. Op naar de races op Hungaroring!”