Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Fortec heeft line-up met opvolgers Robin Frijns compleet

Uitgegeven door Casper Bekking • 28 december 2012 09:58

Oliver Webb racet komend seizoen met Fortec Motorsport in de World Series by Renault. De Brit wordt daarmee de teamgenoot van de Belg Stoffel Vandoorne, die na zijn titel in de Formule Renault 2.0l Eurocup de overstap maakt naar de grote broer. Webb reed afgelopen jaar aan de andere kant van de oceaan in de USA Firestone Indy Lights. Daarvoor reed hij al drie seizoenen voor Fortec in de Formule Renault en het Brits Formule 3-kampioenschap. In laatstgenoemde klasse finishte hij in 2010 als derde in de eindstand met drie overwinningen, veertien podiumplaatsen en acht snelste ronden. Afgelopen jaar won Robin Frijns de titel met het Britse team en stroomde vervolgens door naar het testzitje van het Sauber F1 Team.

“Ik kan niet gelukkiger zijn met mijn comeback bij Fortec na onze eerdere succesvolle seizoenen”, aldus de Brit. “We spraken met allerlei teams en klassen maar toen de kans voorbij kwam om voor Fortec te gaan rijden was de beslissing eenvoudig. Ik kijk uit naar het racen in dit sterke kampioenschap met een geweldige teamgenoot en natuurlijk een kampioenschapwinnend team: het recept voor succes!”