Formule 1

Alonso, Massa, en Rossi maken elkaar het leven zuur: "Fantastisch"

Uitgegeven door Catya Leroux • 14 januari 2012 16:11

Het Wrooom event is tot een spectaculair einde gekomen met een race op het ijs van het meer. Zo viel het doek over het event van Philip Morris dat al meer dan 20 jaar plaats vindt in de Dolomieten, en het Ferrari F1 en Ducati Moto GP-team samenbrengt. Ook de gespecialiseerde media van zowel de Formule 1 als van de motoren waren ook weer present. Bij de ice-races moesten de racers van beide teams eerst met go-karts rijden en later met Fiat 500's. Er was ook een speciale Ferrari FF met aan het stuur niemand minder dan Ferrari vice-president Piero Ferrari. In de eerste race ice-karting was het Valentino Rossi die als eerste over de finish kwam, gevolgd door F1-coureurs Felipe Massa en Fernando Alonso. Daarna volgden Giancarlo Fisichella en Marc Gene, de twee Ferrari reserverijders die zullen helpen bij de ontwikkeling van de F1-bolide. Als laatste finishte Rossi's onafscheidelijke vriend Alessio Salucci, die de onwel geworden Nicky Hayden verving.

De volgorde waarin in de eerste race gefinisht werd was de volgorde waarin er in de tweede race gestart werd. Felipe Massa won de strijd tussen de Fiat 500's na een fantastisch inhaalmanoeuvre op Rossi enkele rondes voor het einde. Fernando Alonso werd opnieuw derde en deze keer werd Gene vierde en Fisichella vijfde.

"Het was echt fantastisch. Ik heb veel geoefend met de karts in de zomer, en het was heel leuk om op het ijs te rijden. Het was veel kouder dan vorig jaar dus het circuit was goed berijdbaar. Felipe was sneller maar ik heb toch een fantastische avond gehad. Ik heb er echt van genoten", zei negenvoudige wereldkampioen Valentino Rossi achteraf.