Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

RaceXpressOnTour@Nürburgring: Raffaele Marciello Halbzeitmeister op de Nürburgring + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 6 augustus 2022 15:27

Raffaele Marciello en de in de serie terugkerende Maro Engel behaalden een soevereine start-finish overwinning. Na hun vijfde plaats moest de combinatie Engelhart/Güven de leiding in het klassement afstaan. De toeschouwers zagen op zaterdagmiddag een spectaculaire race met zware duels en veel inhaalmanoeuvres. Raffaele Marciello (27, I) is Halbzeitmeister in de ADAC GT Masters. Na de overtuigende kwalificatie in de ochtend won de polesitter van het Mann-Filter Team Landgraf in de race op zaterdagmiddag op de Nürburgring. Samen met zijn coureur-collega Maro Engel (36/Monte Carlo) won hij de zevende van in totaal 14 ronden in het Duitse GT-kampioenschap in de #48 Mercedes-AMG GT3 Evo en nam hij de leiding in het algemeen klassement na zijn eerste overwinning van het seizoen. “Natuurlijk ben ik heel blij vandaag en ik ben heel blij met de overwinning. Maar er is altijd wel iets dat verbeterd kan worden. We moeten ook in de volgende races topprestaties leveren", zei Raffaele Marciello, die zondag de tweede seizoenshelft ingaat als leider van het klassement.

null

Zaterdagmiddag beleefden de toeschouwers op de Nürburgring een spectaculaire race met veel duels en pittige inhaalmanoeuvres. Polesitter Raffaele Marciello trok direct na de start weg van het veld, reed alsof hij was losgelaten en breidde continu zijn voorsprong uit. Na het eerste gebruik van de safety car van het seizoen, die twee keer moest worden ingezet na botsingen om carbononderdelen te verwijderen, verloor de Mercedes-AMG-fabriekscoureur zijn voorsprong van meer dan zes seconden. Desalniettemin kon hij bij de verplichte pitstop, die hij als een van de laatste coureurs voltooide, zijn voertuig overdragen aan Maro Engel met een voorsprong van meer dan drie seconden. De 36-jarige die terugkeerde in de ADAC GT Masters-serie, controleerde het veld vanaf de voorkant en kwam na 41 ronden als eerste over de finish.

ADAC GT Masters Nurburgring 1

Achter hen kroonde Sven Müller (Bingen/30) een sterke inhaalrace en een tactisch meesterwerk van het Allied Racing team met de tweede plaats. Müller's coureur-collega Joel Sturm (20/Brühl) had zich in de eerste helft van de race met de #22 Porsche 911 GT3 R van de zevende naar de vierde startplaats opgewerkt. Na een vroege pitstop en zeer snelle ronden klom Sven Müller op naar de tweede plaats, die hij vol vertrouwen tot aan de finish verdedigde. Ook het duo Fabian Schiller (24, GER) en Jules Gounon (27, GER) van Drago Racing Team ZVO, die met startnummer 4 als derde eindigde in de Mercedes-AMG GT3 Evo, liet een sterke race zien. Achter hen eindigde de combinatie van Patric Niederhauser (30, CH) en Luca Engstler (22, DEU) van Rutronik Racing in de #15 Audi R8 LMS GT3 Evo II als vierde, met een voorsprong van meer dan tien seconden. De race viel wat tegen voor Christian Engelhart (35/Starnberg) en Ayhancan Güven (24/TR). Het duo van Team Joos Sportwagentechnik begon als leiders in het algemeen klassement vanaf de derde plaats op de grid, maar verloor na de pitstop twee plaatsen in de Porsche 911 GT3 R #91 en daarmee de leiding in het algemeen klassement op de vijfde plaats.

ADAC GT Masters Nurburgring 2

Het team Elias Seppänen (18/FIN) en Frank Bird (22/GB) van Mann-Filter Team Landgraf zette een sterke race neer en reed de #8 Mercedes-AMG GT3 Evo op de zesde plaats. Dat was het beste resultaat van het seizoen tot nu toe voor de twee jonge coureurs. De winnaars van de race van zondag in Zandvoort, Jack Aitken (26, GB) en Albert Costa Balboa (32, E), konden hun triomf niet herhalen en eindigden als zevende met de #63 Emil Frey Racing Lamborghini Huracán GT3 Evo. Christopher Mies (32, DEU) en Tim Zimmermann (25, DEU) van Montaplast by Land-Motorsport in de Audi R8 LMS GT3 Evo II #1 verbeterden met zes posities ten opzichte van de kwalificatie en eindigden als achtste. Net achter hen eindigden Jan Marschalkowski (19/inning) en Luca Stolz (27/Brachbach) in de Mercedes-AMG GT3 Evo met startnummer 8 als negende.

ADAC GT Masters Nurburgring 3

Maro Engel: "Raffaelle heeft het geweldig gedaan vandaag. Hij gaf de auto aan mij over met een goede voorsprong en goede banden. We wilden zoveel mogelijk overwinningen behalen, vandaag was een goed begin. Over het algemeen werkte het team fantastisch samen. Morgen doe ik de kwalificatie en natuurlijk zal ik alles geven."

Raffaele Marciello: “Ik ben erg blij om de cockpit met Maro te delen. Hij is absoluut een, zo niet de beste GT-coureur ter wereld.”
Belangrijkste feiten, Nürburgring, Nürburg, seizoensrace 7 van 14
Baanlengte: 3.629 meter Weer: 17,5 graden, helder tot bewolkt Poolpositie : Raffaele Marciello (Mann-Filter Team Landgraf, Mercedes-AMG GT3 Evo #48), 1:25.544 min. Winnaar: Marciello/Engel (Mann-Filter Team Landgraf , Mercedes-AMG GT3 Evo #48) Snelste raceronde: Raffaele Marciello (Mann-Filter Team Landgraf, Mercedes-AMG GT3 Evo #48), 1:26,829 min.

Alle 14 races in de ADAC GT Masters beginnen om 13.00 uur. De tv-zender NITRO presenteert de races vanaf 12.30 uur live. AanRTL+, het toonaangevende streamingplatform in Duitsland, kan de race-actie live worden gevolgd of achteraf worden bekeken in de mediabibliotheek.

ADAC GT Masters Nurburgring 4

ADAC GT Masters Nurburgring 5

ADAC GT Masters Nurburgring 6

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!