DTM

Winst voor Kofler in Race 2 DTM Trophy, Sandra van der Sloot snelste dame + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 september 2021 16:32

Reinhard Kofler was op het TT Circuit Assen tijdens het DTM weekend niet te kloppen voor Lucas Mauron die zaterdag de eerste DTM Trophy-race won. De Oostenrijker pakte in de KTM-bolide zijn eerste overwinning in de DTM Trophy met het team van True Racing by Reiter Engineering. Kofler reed een indrukwekkende race en domineerde het veld om vervolgens met een voorsprong van 2.118 seconden op Heide-Motorsport coureur Mauron de race winnend af te sluiten. De derde plaats was voor William Tregurtha die in zijn Mercedes-AMG van CV Performance Group een felle strijd leverde met de Audi van Mauron.

2021 Assen DM Trophy

Kofler nam vanaf het begin meteen de leiding toen hij in de sprint richting de eerste bocht de Zwitser Lucas Mauron inhaalde, die zich op pole position had gekwalificeerd met de Heide-Motorsport Audi. Na het startduel te hebben gewonnen, bleef de Oostenrijker gedurende de hele race de baas op de baan. Op indrukwekkende wijze bracht de KTM-coureur de overwinning naar huis.

2021 Assen DTM Trophy

Mauron eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. Een groot deel van de race was hij in de strijd met de Britse Mercedes-AMG-coureur William Tregurtha (CV Performance Group), die na zijn derde thuiskomst deelnam aan de vieringen na de race. Tregurtha was als tweede begonnen in het rijdersklassement, met een achterstand van 15 punten, en verkleinde het gat met zijn landgenoot Ben Green met zeven punten.

Met de FK Performance Motorsport BMW was Green verwikkeld in een vermakelijke strijd om de vierde plaats. De Brit moest zijn positie vele ronden verdedigen tegen zijn mede-BMW-coureur Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) en Koflers teamgenoot Florian Janits.

In ronde 14 werd de immense druk op Green te groot. Na een boeiend wiel-aan-wiel duel van meerdere bochten ging Oeverhaus voorbij. Janits maakte van de gelegenheid gebruik en schoof ook op. Daardoor was ook de volgorde achter de eerste drie geregeld: Oeverhaus nam de vierde plaats mee naar huis voor Janits, Green en de Belgische Toyota-coureur Nico Verdonck (Ring-Racing).

In het rijdersklassement bedraagt ​​de marge van Green op Tregurtha precies de acht punten die hij scoorde door als zesde te eindigen in de race van zondag. Tussen de twee Britten is het nu 171 voor Green en 163 voor Tregurtha. Greens mede-BMW-coureur Michael Schrey (Hofor Racing by Bonk Motorsport) blijft derde in het klassement. Zondag in Assen scoorde hij slechts twee punten door als negende te eindigen.

De Nederlandse gastrijder Sandra van der Sloot was zondag de best geplaatste vrouwelijke coureur in het veld. Met de Team Driverse BMW eindigde Van der Sloot op de 15e plaats. Vlak achter haar kwamen Maurons teamgenoot Sophie Hofmann en Verdoncks Nederlandse teamgenoot Stéphane Kox over de finish.

2021 Stephane Kox DTM Trophy Assen

Het DTM Trophy-seizoen 2021 gaat over veertien dagen zijn laatste fase in. Dan is het voorlaatste raceweekend van het jaar op de Hockenheimring, gevolgd door de finale op de Norisring slechts een week later.