Formule 1

Never a dull moment - Jan Lammers: "Het leeuwtje moet af en toe nog getemd worden"

Uitgegeven door Bart • 14 april 2021 14:50

René Lammers heeft een tumultueuze WSK Euro Series achter de rug. Op het circuit van South Garda Karting in Lonato zat de karter uit Zandvoort ditmaal te vaak in de hoek waar de klappen vielen, maar in de finale rechtte hij zijn rug met een fraaie inhaalrace. Vanuit een schier kansloze 27ste startplek denderde hij naar voren. Die inhaalslag leidde uiteindelijk tot een zwaarbevochte vijfde plaats.

BabyRace René Lammers

René wist één van de vijf heats te winnen en werd één keer tweede, maar door een tijdstraf en een spin zat er niet meer in dan P16. In de pre-finale startte de coureur van Team Baby Race als achtste, maar door contact viel hij terug en kwam Lammers junior als 14e over de finish. Daardoor moest René als 27e starten in de finale. Never a dull moment!

In de warm-up was er vervolgens meer slecht nieuws. René crashte en moest teruggrijpen naar zijn oude kart van vorig jaar. "Het leeuwtje moet af en toe nog getemd worden", aldus vader Jan Lammers. Bij de start van de finale viel René in het gedrang terug naar P29, maar vanaf daar begon de inhaalrace. Hij reed veruit de snelste ronde van de finale en eindigde na een fenomenale race naar P5. Als de race een ronde langer had geduurd, had een podium zeker nog tot de mogelijkheden behoord.