Formule 1

Max Verstappen tweede op Daytona in spannende BMW SIM GT Cup

Uitgegeven door Luke Merkx • 18 januari 2021 08:44

Max Verstappen laat er geen gras over groeien: ook in zijn vakantieperiode strijdt de Nederlander om overwinningen. Afgelopen weekend deed Verstappen samen met de Spaanse coureur Daniel Juncadella mee aan de BMW SIM GT Cup, op het spel iRacing. Het duo werd nipt tweede, Gianni Vecchio en Jonas Wallmeier finishten de race op de eerste plaats.

De BMW SIM GT Cup is een online raceklasse waarin zowel sim-coureurs als echte piloten deelnemen. Max Verstappen nam afgelopen weekend deel aan de eerste ronde op het circuit van Daytona, met voormalig F1-testcoureur Daniel Juncadella aan zijn zijde.

Sterke eerste stint tevergeefs
Verstappen reed de eerste stint en leidde het eerste deel van de race, maar tijdens de tweede helft van de race was het de blauwe auto van Wallmeier die aan de kop van het veld te vinden was. Met nog drie rondes te gaan wist Verstappen’s teamgenoot Juncadella de BMW van Wallmeier te passeren. De Spaanse coureur reed een aantal rondes op kop, maar een slechte exit in de bus stop chicane zorgde ervoor dat Wallmeier naast hem kwam te rijden in de laatste ronde. Het team van Wallmeier en Vecchio won de race uiteindelijk met een marge van 0.048s.

Een tweede plaats is tot nu toe het beste resultaat voor de Nederlandse coureur. Dat geldt eveneens voor Daniel Juncadella, die afgelopen weekend voor het eerst zijn opwachting maakte voor Team Redline. De tweede ronde van de BMW SIM GT Cup vindt plaats op het circuit van Suzuka, op 7 maart 2021.

Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!