Formule 1

Joey Alders heeft na winst in Thailand leiding in Asia F3 verstevigd, Doohan verliest kostbare punten + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 februari 2020 19:20

Buriram, Thailand - In de strijd om de titel van het Asian F3 kampioenschap verstevigde de Nederlander Joey Alders zijn koppositie in het klassement. Op het Chang International Circuit won de BlackArts Racing coureur voor Jamie Chadwick en Pietro Fittipaldi. Alders staat in het klassement fier bovenaan met een verschil van 36 punten op rivaal Jack Doohan. Bij winst in race 14 van zondag of als Joey na deze wedstrijd meer dan 25 punten voor staat, dan zou dit in principe betekenen dat de Nederlander kampioen is.

Asia F3 Joey Alders

Voor de grote rivaal van Joey Alders, Pinnacle Motorsport coureur Jack Doohan, kwam de pech hard aan. De Australische coureur reed de gehele race vanaf de start aan de leiding. Door een lekke band in de laatste ronde zakte de onfortuinlijke zoon van MotoGP grootheid Mick Doohan terug naar P8 en verloor kostbare punten in het kampioenschap. Ook pech voor Nikita Mazepin die als tweede over de finish kwam maar een penalty op zijn bordje kreeg van de stewarts voor een incident met Jamie Chadwick.

Asia F3

Zondag zijn de laatste kansen voor Doohan om de Nederlander Aldeers van zijn titel af te houden. RaceXpress houdt u op de hoogte van de verrichtingen van het BlackArts Racing met Joey Alders.