Autosport Internationaal Toerwagens • Grand Am

24u van Daytona: Daytona Prototype onderste boven bij test, Corvette DP vooralsnog het snelste

Uitgegeven door Dirk Kempen • 11 januari 2015 07:40

Tijdens de officiële testsessie voor de 24 uur van Daytona op zaterdagochtend (lokale tijd) had een van de auto's een heftige crash. Byron DeFoor, coureur van de Fifty Plus Racing Riley BMW, was bezig met een snelle ronde in zijn Daytona Prototype. Op het oval gedeelte van het circuit ging het mis. Volgens getuigen spinde de auto waarna het achterwaarts opsteeg. Na een vlucht van tientallen meters landde de auto op haar dak. De 59-jarige gentleman coureur bleef ongedeerd maar werd voor controle naar de eerste hulp gebracht.

Voor het DeltaWing team kwam de test snel ten einde. Coureur Memo Rojas verloor tijdens een snelle ronde aerodynamische onderdelen. Hierdoor verloor hij de controle en crashte hij in de muur. Door schade aan de ophanging was het team genoodzaakt de test te staken.

Voor Renger van der Zande verloopt de test vooralsnog voorspoedig. Samen met zijn teamgenoten is de nummer 9 Oreca FLM09 in de voorhoede van de PC klasse te vinden. Tijdens de tweede sessie waren zij zelfs het snelste team.

De Dodge Viper van Riley Technologies, met onder andere Sebastiaan Bleekemolen, heeft hevige concurrentie. Halverwege de vierdaagse test is de strijd in de GTD klasse volledig open. De Porsche 911 GT America, Audi R8 en Dodge Viper hebben allen de snelste tijd gereden in een van de sessies.

De snelste tijd algemeen is tot nog toe in handen van titelverdediger Wayne Taylor Racing met een Corvette DP. Het team van Max Angelleli, Ricky Taylor en Jordan Taylor reed een tijd van 1:39.181. De Corvette DP's worden op de voet gevolgd door de Honda aangedreven Ligier JS P2. Vooralsnog is de Corvette DP de snelste auto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS