Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Sergey Sirotkin wint GP2 sprintrace, Pierre Gasly breidt zijn leiding verder uit + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 24 juli 2016 15:57

HUNGARORING - ART-coureur Sergey Sirotkin heeft zijn eerste overwinning van 2016 in de GP2 Series behaald. In de sprintrace op zondag finishte de Rus op bijna vijf seconde voorsprong voor Racing Engineering-coureur Jordan King. Zijn teamgenoot Norman Nato eindigde als derde terwijl kampioenschapsleider Pierre Gasly zijn voorsprong in het kampioenschap verder uitbouwde met de zevende plaats en de snelste ronde van de race.

GP2 Podium Hongarije

Polesitter King behield bij de start van de race de leiding terwijl Sirotkin vanaf de zesde plaats naar voren stormde voorbij aan Norman Nato en zijn teamgenoot Nobuharu Matsushita in bocht één. In de tweede bocht spinde de Fransman Arthur Pic waardoor het hele veld uitwijkende manoeuvres moest maken. Helaas lukt DAMS-coureur Alex Lynn niet op tijd waardoor hij in aanraking kwam met de Rapax-bolide terwijl Matsushita en Ghiotto in de banden terecht kwamen bij het uitkomen van de bocht.

Door het incident was de wedstrijdleiding genoodzaakt de safetycar de baan op te sturen om het de marschalls mogelijk te maken de vier gestrande bolides op te ruimen. Toen na vier ronden de saetycar weer naar binnen kwam ging raceleider King direct wijdt in bocht 13 waardoor Sirotkin het gevecht kon aangaan om de leiding. Aan het einde van het rechte stuk verdedigde de Brit de binnenkant waardoor het leek alsof King zijn leidende positie wist te behouden. In bocht drie kreeg King echter te maken met overstuur wat de Rus de mogelijkheid gaf langszij te komen en in bocht vier stuurde de ART-coureur voorbij aan King voor de leiding.

Vanaf dat moment liep de Rus weg bij de rest van het veld, zette de snelste rondetijden neer en de 20-jarige won uiteindelijk de race, zijn eerste van het jaar, zijn tweede in de GP2 Series.