Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Rossi wint zijn eerste GP2 race van het seizoen, Vandoorne net naast podium + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 23 augustus 2015 11:23

SPA - De Amerikaan Alexander Rossi heeft op het F1-circuit van Spa Francorchamps de GP2-sprintrace gewonnen. De Racing Engineering-coureur lag, gestart vanaf P3, aan het einde van de eerste ronde al aan de leiding welke de nummer twee in het klassement vervolgens niet meer afstond. Zijn teamgenoot Jordan King eindigde op iets meer dan een seconde achterstand als tweede. Russian Time-coureur Mitch Evans wist in de laatste ronde thuisrijder Stoffel Vandoorne voorbij te gaan en claimde zo het laatste podiumplaatsje.

Rossi


Bij de start op een zonovergoten Spa in de Belgische Ardennen was titelkandidaat Alexander Rossi vanaf P3 prima weg. De Amerikaan ging snel voorbij aan de vanaf de tweede plaats startende Berthon om nog voor Les Combes de leiding te grijpen ten kosten van Racing Engineering teamgenoot en poleman Jordan King. Ook de racewinnaar van zaterdag, McLaren-junior Stoffel Vandoorne had vanaf de achtste plaats een goede start en na één ronde was de Belg al opgeklommen naar P5. De ronde daarop verschalkte de ART-coureur ook Leal voor P4 waarna Vandoorne op jacht ging naar het podium.



Halverwege de 18 ronden tellende race leidde beide Rcing Engineering-coureurs gevolgd door Berthon, Vandoorne, Evans, Markelov, Sirotkin en Canamasas. Na tien ronden zat Vandoorne binnen de DRS-zone van Berthon en aan het einde van Kemmel straight wist de Belg voorbij te gaan aan Berthon voor P3. Vandoorne was echter sneller dan beide leiders waardoor hij snel inliep op beide rood-gele bolides.

Voor de Fransman Arthur Pic eindigde zijn race teleurstellend in het grind nadat hij zijn Campos Racing bolide verloor op de kerbs. Dit zorgde in ronde 14 voor de virtuele safterycar. Hierdoor koelde de banden en remmen dusdanig af waardoor Vandoorne zich bij de herstart verremde voor de busstop. Hoewel hij zijn derde positie wist vast te houden verloor hij de aansluiting met beide raceleiders.

Evans


Achter de Belg was inmiddels ook Russian Time-coureur Mitch Evans voorbij gegaan aan de terug vallende Berthon en met nog twee ronden te gaan zat de Nieuw Zeelander binnen een seconde achter Vandoorne. Hoewel het de Belg de een na laatste ronde nog lukte de aandringende Evans achter zich te houden was het in de laatste ronde aan het einde van Kemmel straight toch onmogelijk de blauwe bolide voor te blijven. Uiteindelijk won Rossi zijn eerste race van het seizoen, op het podium geflankeerd door King en Evans.

UITSLAG GP2 Sprintrace, Spa-Francorchamps, 23-08-2015:

1. Alexander Rossi - Racing Engineering
2.Jordan King - Racing Engineering
3.Mitch Evans - Russian Time
4.Stoffel Vandoorne - ART
5.Artem Markelov - Russian Time
6.Sergey Sirotkin - Rapax
7.Nathanael Berthon -Lazarus
8.Alex Lynn - DAMS

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS