Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

GP2: Senna rijdt een hond dood, Nederlanders en Belg finishen niet

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 11 mei 2008 12:27

Romain Grosjean, de winnaar van de GP2 Asia Series, heeft zijn eerste GP2-zege van het hoofdseizoen op zijn naam geschreven in het voorprogramma van de F1. In Turkije bleef hij Vitaly Petrov en Trust Team Arden-rijder Sébastien Buemi te snel af. Bruno Senna kende een wereld race door vanaf de vijftiende startplek op te klimmen naar plaats zes. Echter kruiste een loslopende hond zijn pad en dat betekende einde wedstrijd voor de Braziliaan. De Nederlanders Yelmer Buurman en Ho-Pin Tung zagen net als de Belg Jerome D'Ambrosio de finish niet.

Senna eindigde met een hoop schade na aanrijding met een hond

Petrov kende een wereldstart door vanaf de vierde positie de leiding in de wedstrijd over te nemen. Grosjean pushte Karun Chandhok en Adam Carroll bij elkaar waardoor Buemi en Javier Villa een kans zagen om achter de Rus aan te sluiten. Verder in het veld vonden diverse incidenten plaats waarbij Buurman, Tung en D'Ambrosio ook het slachtoffer van werden. De safety car neutraliseerde de wedstrijd.

Bij de herstart kwam Grosjean voorbij aan Villa, die ook verschalkt werd door teamgenoot Giorgio Pantano. Chandhok en Villa raakten in een fel gevecht verwikkeld, welke resulteerde in spins van beide piloten. Senna was snel onderweg en klom op tot plaats zes toen in de tiende ronde een hond het circuit op rende. Helaas kwam het dier voor de auto van de Braziliaan waardoor Senna met flinke schade naar de pits moest rijden.

Een ronde later nam Grosjean de leiding over van Petrov en die stond hij niet meer af. Toen een tweede hond het circuit op rende kwam de safety car naar buiten. Nadat de hond verdwenen was Grosjean goed weg bij de herstart en zag Petrov in zijn spiegels verdwijnen, terwijl de Rus zijn handen vol had aan Buemi.

De topdrie finishte in deze volgorde met Pantano, Mike Conway en Ben Hanley achter zich.De vierde plaats van Pantano bleek genoeg om de leiding in het kampioenschap over te nemen. Hij heeft nu vijf punten meer dan Grosjean die de tweede stek pakte. Buemi staat derde met veertien punten en heeft er eentje meer dan Andreas Zuber.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS