Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Formula E in Berlijn: Jarno Trulli weer zo snel als in zijn jonge jaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2015 13:40

Het is voormalig F1-coureur Jarno Trulli die verrassenderwijs de pole grijpt tijdens de Formula E kwalificatie op het circuit van Berlijn. Voor het eerst sinds 2009 staat de ervaren Italiaan weer eens vooraan de grid. De achtste ronde van het FIA Formula E kampioenschap wordt verreden op het Tempelhof Airport in Berlin. Hier is een 2,5 kilometer lang circuit ontworpen, dat maarliefst 17 bochten telt. Vanmorgen zette klassementsleider Lucas di Grassi al een 1:22:0 op de klokken en sloot daarmee de trainingen als snelste af.

Jarno Trulli

Vanmiddag werd de kwalificatie verreden in vier sessies van 10 minuten. En gelijk in de eerste sessie was het de Italiaan Jarno Trulli die een 1:21:5 noteerde. Hier kon de concurrentie zich flink op stuk bijten. In de derde sessie was het Abt Sportsline coureur Lucas di Grassi, die nog enigszins in de buurt kwam van de tijd van de Italiaan en op een tiende van een seconde wist te naderen.

In de vierde en laatste kwalificatiedeel was het Sebastien Buemi die alles uit de elektrisch Renault aangedreven raceauto perste om de pole te grijpen. Ook de Zwitser kwam net te kort en bracht zijn e.DAMS bolide naar een derde stek. Buemi zal vanmiddag tijdens de race alles op alles proberen te zetten om voor zijn grote tegenstander in het kampioenschap Lucas di Grassi te eindigen.

De Duitsers deden het tijdens hun thuis wedstrijd erg goed. Nick Heidfeld reed zich naar een verdienstelijke vierde plek en zal vastberaden zijn om punten te pakken in zijn thuis wedstrijd. Daniël Abt staat daar vlak achter op een vijfde stek.

Door Nick van den Berg

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS