Karting • GK4 Kartseries

Tim Berndt sluit seizoen af met ijzersterke race: "Blij dat we met een zege hebben afgesloten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 november 2017 02:27 • Print artikel

GENK, BelgiŽ - Tim Berndt is bij het GK4-kampioenschap in Genk als tweede geŽindigd in de Open Schakel-klasse. Tevens werd hij gedeeld tweede in de eindstand en dat terwijl hij de openingsrace van het seizoen gemist had. De 22-jarige karter uit Stadskanaal, afkomstig uit een echte racefamilie, was in de derde en laatste race oppermachtig. Van de zesde plaats stoomde hij door naar de koppositie om die vervolgens alleen maar uit te breiden. "Als ik geen pech krijg en we hebben droge omstandigheden, ben ik veruit de snelste. Ik ben blij dat we de laatste manche met een zege hebben kunnen afsluiten."

Tim Berndt gaat winnend over de streep in Genk

Waar vader Johan en broer Johan Berndt jr. zich richten op het grasbaanracen (Johan jr was zelfs Europees kampioen grasbaanracen), gaat Tim al ruim tien jaar vol voor het karten. Halverwege dit jaar stroomde Berndt in bij TR Motorsport; het team van Toon Rosendaal. "De samenwerking gaat heel goed", zegt de importeur van Maranello kart in Nederland, BelgiŽ en Luxemburg, die gespecialiseerd is in de 125 cc schakelkarts. "Tim is gewoon enorm snel. Dit weekend waren we in de regen iets te langzaam. We hadden eigenlijk een ander type chassis nodig voor deze omstandigheden. Tim heeft toen van een teamgenoot het frame van de kart kunnen lenen en daarna werd het verschil gelukkig kleiner. In de derde manche kon hij echt zijn snelheid tonen. Het droogde vlak voor de race op en we kozen voor slicks. Die race was ijzersterk van Tim en hij won die dan ook."

Berndt beleefde dit jaar een seizoen vol ups en downs. In totaal wist hij vijf heats te winnen en was hij twee keer racewinnaar, maar door verschillende oorzaken viel hij ook meerdere keren uit. "De races in Emmen en Genk heb ik gewonnen, maar ook in Kerpen had ik een ruime voorsprong. Daar viel ik helaas uit. Als ik onderweg geen pech krijg, ben ik veruit de snelste", aldus Berndt die graag zijn motortuner Hans Spaan wil bedanken voor de snelle 'bommetjes'.

Toon Rosendaal en Tim Berndt

Rosendaal heeft een uitstekende samenwerking met de fabriek in ItaliŽ. "Maranello maakt onderdeel uit van CRG. Alles wordt zelf gemaakt. Het is een kleine, maar open fabriek. Gepassioneerd van de sport en de coureurs. De informatie die we moeten krijgen, krijgen we ook."

Berndt weet nog niet hoe komend jaar eruit zal gaan seizoen, maar dat hij waarschijnlijk het seizoen 2018 start in de Lonato Wintercup. "Ik kijk uit naar de Winter Cup in Lonato in ItaliŽ op het circuit van South Garda Karting. Het liefst rij ik op het hoogst mogelijke niveau. Ik hoop regelmatig Italiaanse wedstrijden te rijden en het GK4-klassement. Eigenlijk is het mijn wens om alles te rijden. Als het maar niet met elkaar overlapt."

Tim Berndt wordt ondersteund door TR Motorsport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS