Karting • GK4 Kartseries

Lorenzo Stolk blij met sterk eindschot, podium en testrol bij OK1 Kart: "Ik weet dat er nog meer inzit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 december 2016 20:13 • Print artikel

In 2015 wereldkampioen indoorkarten geworden, toonde Lorenzo Stolk zijn klasse in de sport het afgelopen seizoen ook op buitenbanen. De negentienjarige Middelburger werd derde in de KNAF Cup van het Nederlands GK4-kampioenschap. “Ik ben zeker tevreden met de derde plek”, blikte Lorenzo, die het karten met de paplepel kreeg ingegoten op de indoorkartbaan in Middelburg, met plezier terug op zijn succesvolle seizoen. “Het was een sterk kampioenschap waarin ik heb kunnen profiteren van het feit dat ik testrijder ben voor OK1 Kart. Daar heb ik heel veel aan gehad. En ik weet dat er volgend jaar nog meer inzit."

Lorenzo Stolk podium

"Wel is het niveau in het kampioenschap vrij hoog, maar soms heb je ook een beetje geluk nodig. Heb ik dat, dan moet ik nog hoger kunnen eindigen.”

Gevraagd naar zijn beste weekeinde noemt Lorenzo direct het raceweekeinde op circuit Pottendijk in Emmen. “Ik had daar een sterk eindschot”, herinnert de sympathieke Zeeuw zich. “De kwalificatie ging er letterlijk perfect. Ik ben halverwege naar binnen gekomen om mijn banden te sparen voor de race. Nog steeds had ik drie tienden van een seconde over op de nummer twee. En tijdens de races heb ik mooie gevechten gehad.”

Dat Lorenzo is gaan karten was min of meer vanzelfsprekend. Zijn vader is eigenaar van Indoor Karting Middelburg. Zo ontwikkelde hij op jonge leeftijd als vanzelf een interesse in de sport. “Toen ik vijf of zes jaar oud was, reed ik bij mijn vader en zijn collega’s van de baan op schoot al rondjes over de baan. Ik vond dat heel erg leuk en dacht al snel: ik wil zelf ook rijden. Later was ik steeds dik sneller dan de andere kleintjes. Mij werd verteld dat ik verder moest gaan met karten. Zo ben ik uiteindelijk Zeeuws en Nederlands kampioen en later ook wereldkampioen indoor geworden. Dat laatste was een enorme prestatie.”

Vanwege zijn indoor-successen nam Lorenzo in 2012 mee aan de Red Bull Kart Fight, gelieerd aan het gelijknamige Formule 1-team waarvoor Max Verstappen tegenwoordig uitkomt. Op één van die evenementen was Formule 1-coureur Daniel Ricciardo aanwezig. De Australiër reed dat jaar voor Red Bulls zusterteam Toro Rosso en was erbij om de rijders aan te moedigen. Lorenzo won. Na afloop feliciteerde Ricciardo hem. “Hij zei dat ik heel ver kon komen. Max Verstappen was er ook bij, als toeschouwer, omdat hij Ricciardo wilde zien. Dat was wel grappig, want nu is hij zijn teamgenoot.”

Lorenzo Stolk 75 OK1 Kart

Wat dat ver komen betreft: Lorenzo is ambitieus en kijkt dan ook uit naar volgend seizoen. Ook dan verwacht hij veel voordeel te hebben van zijn testwerk voor OK1 Kart in samenwerking met zijn team OW Karting. “Het is gewoon super. Als ik iets wil aanpassen, dan kan ik dat gewoon aangeven. Daardoor is het chassis het afgelopen seizoen een stuk beter geworden. In Emmen ging alles goed en toen was ik meteen heel snel. Ik ben benieuwd wat komend jaar gaat brengen!”

Lorenzo Stolk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Indoor Karting Middelburg, OW Karting, Snap On Zeeland, HTS, Haarbosch BV, OK1, Autoservice van Lieren, Cinecity Vlissingen, Zorgbureau Klaver4 en Red Bull.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS