Karting • GK4 Kartseries

GK4 heeft besloten om Rotax Max EVO 2018 motor in GK4 Kart Series toe te laten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 januari 2018 01:24

De GK4 Kart Series (GK4) heeft besloten om Rotax Max-motoren toe te laten in hun races van de GK4 Kart Series. De organisatie van de GK4 geeft tekst en uitleg: "De GK4 mag zich verheugen in een alsmaar toenemende belangstelling. Diverse rijders en teams willen uiteindelijk toch op een budgettair verantwoorde wijze racen in een veld waar sportiviteit en gelijkwaardigheid de boventoon voeren. En ja, dan kom je toch bij de GK4 uit."

Rotax Max

"Nu we met ingang van 2018 een aparte klasse voor de Rotax Max motoren hebben ingericht komen de verzoeken om de Rotax Max EVO motoren toe te laten bij ons binnen. En daar geven we graag gehoor aan."

"De Rotax Max EVO 2018 motor wordt als tweede Rotax Max motor naast het type 2014 toegelaten in de GK4 in de klassen Rotax Max Junior en Senior/Master."

"We bieden u als Rotax Max teams en rijders op deze wijze een compleet en betaalbaar plaatje binnen ons kampioenschap, waar sfeer, gelijkwaardigheid, objectiviteit en sportiviteit de sleutelwoorden zijn."

Voor € 145,00 inschrijfgeld race en € 45,00 voor de training bieden wij u nagenoeg een uur training en een kwalificatie van 10 minuten op de zaterdag, gevolgd door een warm up training en drie races op de zondag, totaal ongeveer 45 minuten warm up training en racen (hierin zijn de twee opwarmronden per race niet meegeteld).

De klassen
1. Rotax Max Junior (rijdt samen met IAME X30 Junior)
2. Rotax Max Senior en Rotax Max Master

Toegelaten Rotax motoren
A. Rotax Max type 2014
B. Rotax Max EVO 2018

Het klassement Rotax Max MASTER is een subklassement
Iedere deelnemer aan het klassement Rotax Max MASTER wordt geklasseerd in twee klassementen:
A. Het Totaalklassement Rotax Max;
B. Het subklassement Rotax Max MASTER.

De voorwaarde voor deelname als MASTER biedt voor de klasse Rotax Max twee mogelijkheden:
A. Vanaf 25 jaar (het jaar dat men 25 wordt) of
B. Vanaf 16 jaar (het jaar dat men 16 wordt) in combinatie met gewicht rijder inclusief outfit minimum 80 kg.

Bij vragen kunt u ons via [email protected] of uw servicecenter contacteren. Een lijst met GK4 servicepunten treft u op onze site via de link https://www.gk4kartseries.com/over-gk4/partners/

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS