Karting • GK4 Kartseries

De succesvolle drie kartende broertjes Bult hebben een eigen racebaan in de achtertuin!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 december 2016 11:01 • Print artikel

EINDHOVEN - Het is een wonderlijk verhaal, dat van de kartende broertjes Bult uit Oldenzaal. Job (11), Mart (8) en Nout (5) karten alle drie fanatiek en willen alle drie graag heel ver komen in hun sport. Dat moet op zich geen probleem zijn, want aan faciliteiten geen gebrek. Wat heet: ze hebben hun eigen racebaan in de achtertuin! Pardon? Jazeker, want vader Peter Bult is eigenaar van de outdoorkartbaan Oldenzaal.

Broertjes Bult hebben eigen kartbaan in de achtertuin; outdoor Kartbaan Oldenzaal

Het wekte dan ook geen verbazing dat één van de broertjes, Job in dit geval, bij Indoorkarting Hezemans in Eindhoven werd gehuldigd tijdens de IAME X30-huldiging van het Nederlandse GK4-kampioenschap. De elfjarige snelheidsduivel werd dit jaar kampioen in de 160cc Honda Cadet en dat moest gevierd worden! Zodoende schoof een glunderende Job aan tafel voor een interview, samen met zijn vader en zijn broertjes Mart en Nout. “Het is mijn eerste titel, supergaaf”, zei hij enthousiast. “Dat is kippenvel. Ik heb dit seizoen maximaal gestreden en heb het toch maar mooi geflikt. Ik zou nog wel een keer vaker kampioen willen worden.”

Job Bult champion 2016

Job begon al op driejarige leeftijd met karten. Net zoals zijn twee jongere broertjes. Niet zo gek natuurlijk als papa zijn eigen kartbaan heeft. Rijden kunnen ze dan ook allemaal als de beste. Job heeft dat dit jaar al bewezen met zijn titel en de middelste, Mart, hoopt komend seizoen de titel van zijn oudste broer over te nemen. “Want de snelsten gaan allemaal weg en ik blijf nog een jaartje”, legde hij uit. “Ik heb er nu al zin in.”

Nout is met zijn vijf jaar nog iets te jong om aan wedstrijden deel te nemen, maar over iets meer dan een jaar zal hij ook proberen zoveel mogelijk titels te winnen. “Dat lijkt me heel leuk”, zei de piepjonge benjamin van het drietal. Wat ze zo leuk vinden aan het racen? Simpel: de snelheid, het inhalen en de competitie, zo vinden ze alle drie.

Kartbaan Oldenzaal is al 55 jaar lang een begrip in de regio. Destijds begonnen door de opa van de drie broers, nam vader Peter het outdoorcircuit in 1997 over. “Mijn vader overleed dat jaar plotseling”, zegt Peter, die zelf 22 jaar op regionaal en nationaal niveau heeft gekart. “Ik was net van school gekomen, heb de baan toen overgenomen met mijn vriendin - nu mijn vrouw. En onze kinderen zijn er later automatisch in meegegaan, want we wonen bij de baan.”

Famile Bult viert kampioenschap


Omdat de drie broertjes mooi allemaal drie jaar verschillen kan de één de kart zonder problemen van de andere broer overnemen. Peter: “Ze zijn allemaal met dezelfde kart begonnen. Daarin rijdt Nout nu, een Trulli-kart. En Job en Mart rijden nu in de GK4 omdat ik het een heel geschikte competitie voor hen vindt. Die is goed georganiseerd, alles is er goed voor elkaar.”

Komend seizoen zal kampioen Job een niveau hoger gaan rijden, in de IAME MINI Parilla. Een tweetakt-klasse. Zo’n nieuwe klasse betekent natuurlijk tal van veranderingen en daarmee valt er weer een hoop te leren. Job kijkt er naar uit. “De kart is natuurlijk sneller en we gaan racen met een rollende start. Dat is nieuw voor me”, zei hij. “Ook moet je met die kart iets andere lijnen rijden en heb je nieuwe rempunten. Het wordt spannend!”

Kijk eens op de website van Kartbaan Oldenzaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS