Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Wordt Robin Frijns door twee coureurs vervangen bij Andretti Autosport?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 02:05 • Print artikel

BMW-coureurs Alexander Sims en Tom Blomqvist lijken komend jaar het tweede stoeltje bij Andretti Motorsport in de Formule E te gaan delen. Het tweetal testte in Valencia de bolide en lijken naast Antonio Felix da Costa plaats te nemen. Daarbij komt dus een einde aan de rol van Robin Frijns bij het team, doordat BMW haar betrokkenheid vergroot met de instap als fabrieksteam richting het seizoen 2018/19.

2017 Robin Frijns


De beslissing rond line-up wordt bemoeilijkt, omdat de DTM de kalender voor 2018 nog niet bekend heeft gemaakt, maar een optie kan dus zijn om de openingsraces door Blomqvist te laten rijden en vervolgens kan de plek worden overgenomen door Sims. De FE-teams kunnen twee keer zonder sanctie van rijder wisselen, maar niet in de laatste drie weekenden van het seizoen. Tenzij dit force majeure is. Echter de inzet van een coureur die op de entrylist staat bij het begin van het seizoen wordt niet meegeteld bij een dergelijke wissel. Roger Griffiths liet tegenover het Engelse Autosport weten dat er niet eens gedacht is om het tweetal een shoot-out te laten doen in Valencia.

“Er zijn veel dingen die we moeten overwegen en het gaat zeker een week of twee duren voordat we zeggen ‘dit zijn onze conclusies’”, vertelde de teambaas. “We zijn niet naar deze test gekomen met enige vooringenomen gedachten van wie er wel of niet in de auto gaat zitten.” Sims had al enige ervaring in een FE-bolide. Hij testte de auto vorig jaar als ontwikkelings- en reservecoureur van Andretti. Blomqvist heeft minder ervaringen testte de auto vlak voor Valencia. Beide coureurs delen overigens graag de auto in het komende seizoen.

“BMW is niet kortzichtig, ze weten dat als je hier komt en een testdag doet, dat het niet je echte prestatie in een Formule E-auto vertegenwoordigd”, vertelde Blomqvist. “Natuurlijk wil ik graag een heel seizoen doen, dat zou gaaf zijn. Of ze de auto wel of niet gaan delen, als we races gaan doen die niet samenvallen, hoe het ook uitwerkt, we moeten het gaan zien."

"Als je er later in komt, heb je het gevoel dat je een achterstand hebt, omdat je races gemist hebt. Het is lastiger als coureur, maar als je het goed doet is het toch op een manier een extra kans.”

Sims zegt tegelijkertijd dat zijn eerste aanwezigheid tijdens een test in het voorseizoen lijkt alsof hij iets dichter bij een stoeltje zit. “Ik weet eerlijk niet wat de beslissing gaat worden”, zegt Sims. “We doen het als werk, dus of ik het ben of Tom het is, we hebben wat ervaring. Als je wat races worden aangeboden, dan neem je dat. Ik heb een contract voor volgend jaar, maar of dat ook FE is of niet... Ik wil het graag doen, maar ik ben niet wanhopig. Het lost zichzelf op.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS