Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Wie gaat testen voor Renault e-dams volgende maand in Marrakesh? Alexander Albon zeker een kanshebber

Uitgegeven door Jessica Ratering • 20 december 2017 10:11 • Print artikel

Formule 2-coureur Alexander Albon maakt kans om, tijdens de rookie-test, in te stappen bij Renault e.dams volgende maand in Marrakesh. De dag na de ePrix van Marrakesh wordt door de Formule E een rookie-test gedaan. Voorwaarde is dat de coureurs die op deze dag in de auto stappen geen e-license hebben.

Alexander Albon

Dit nieuws brengt de website e-racing naar buiten. Renault e-dams wil niet ingaan om de speculaties wie er mogelijk gaat testen voor het team. Het liefst heeft teambaas Alain Prost geen testcoureur. In een interview met dezelfde website geeft de Fransman het volgende aan: “We hebben weinig testmogelijkheden en het is altijd beter om de coureurs zoveel mogelijk tijd in de auto te geven. Onze coureurs doen de testen beter dan welke testcoureur dan ook, want je moet verstand hebben van allerlei processen. Het is een erg ingewikkelde auto met complexe technologie.”

Door de spelregels zal het team van Renault e.dams toch een testcoureur moeten aanwijzen. Mocht deze coureur Albon worden, dan stapt hij in de auto van Sebastien Buemi of Nicolas Prost. Tevens neemt er nog een andere coureur plaats in de andere auto. Op dit moment wordt F3-kampioen Mitsunori Tababoshi als kanshebber genoemd. Volgend jaar neemt Nissan de plek van Renault over in de Formule E. Dat verklaart de connectie, want Tababoshi heeft in het opleidingsprogramma van Nissan gezeten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS