Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Umicore en Voxdale partners Mahindra Racing: Sam Dejonghe ontwikkelingscoureur Formule E: "Ik kan niet wachten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 21:27 • Print artikel

Het Formule E-team Mahindra Racing is een partnerschap aangegaan met Umicore en Voxdale. Umicore gaat het team helpen met een programma om de 12V batterij te verbeteren van de Formule E-auto’s. Het resultaat wordt gebracht naar de auto voor het vijfde seizoen, waarin de coureurs niet meer hoeven te wisselen van auto tijdens de race.

Umicore en Voxdale partner Mahindra Racing

Het Belgische Voxdale is aangetrokken als officiële ontwerp en technologie leverancier. Het FE-team gaat samenwerken met Mahindra Racing op het gebied van Finite Element Analysis (FEA) en Computional Fluid Dynamics (CFD) en simulatietechnieken om de prestaties verder te verbeteren.

Mahindra Racing en Umicore


Daarnaast heeft het team het Belgische talent Sam Dejonghe aangetrokken als simulator en ontwikkelingscoureur. De jonge Belg gaat nauw met het team samenwerken met de engineers van het Indiase team om de nieuwe setting zowel in de simulator als op de testauto uit te proberen. “Ik kan niet wachten om in zo’n professionele omgeving te werken en een bijdrage te leveren om de prestaties van de raceauto te verbeteren”, verklaarde de sympathieke Dejonghe. “Door het specifieke straatracen van de Formule E is het absoluut kritiek om je goed voor te bereiden en de race te simuleren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS