Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Sam Dejonghe kijkt uit naar Formule E-test: "Ik heb met deze kans een voet tussen de deur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2018 06:25 • Print artikel

Mahindra’s ontwikkelingscoureur Sam Dejonghe wil de Formule E volledig begrijpen nu hij zich voorbereid op zijn eerste echte test in de Mahindra M4Electro. Inmiddels heeft de snelle Belg al getest in de Campos Racing-simulator in Spanje. De jonge coureur reed al eerder in de Formule E-auto, maar dat waren testen in rechte lijn.

Sam Dejonghe


Dejonghe denkt dat hij in Marrakesh op de ideale plek is om meer van de FE-auto te leren. "Ik denk dat het positief voor ons rookies is dat we een wat meer conventionele baan hebben dan bijvoorbeeld Hong Kong", vertelt de coureur aan E-Racing365. "Ik weet waar de hobbels op de baan zijn, maar belangrijker was de strategie hoe met deze auto's te rijden. Het energiemanagement is zo anders dan elke andere auto. Je moet je aanpassen en dat is waar ik aan gewerkt heb in de simulator."

De Belg is dan ook realistisch over hoe zwaar een Formule E-auto eigenlijk is, maar denkt dat Mahindra voor hem op dit moment de beste plek is. "Ik heb geprobeerd om in het eerste jaar in het kampioenschap te rijden", legt Dejonghe uit. "Dat was niet het geval, maar ik geniet van mijn rol nu. Ik heb met deze kans een voet tussen de deur en dit kampioenschap is een goede stap voor jonge coureurs. Mahindra is een ambitieus team en het snelst groeiende team. Door te luisteren en te leren, begrijp ik waar ze heen willen."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS