Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

OFFICIEEL: De eerste foto's van de tweede generatie FE-bolide, er is sprake van een aardverschuiving...

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2018 14:56

Officieel gaat het laken pas op 6 maart van de nieuwe Formule E-bolide af. Tijdens de autosalon van Genève wordt de auto voor het eerste getoond. De organisatie van het kampioenschap heeft nu al de foto's van de nieuwe auto vrijgegeven.



De auto moet drie seizoenen in actie komen, waarbij zij ten opzichte van de vorige auto de dubbele opslagcapaciteit voor de energie krijgt en daarmee ook de dubbele afstand kan rijden. Met de nieuwe auto's kunnen de coureurs dus de volledige raceafstand afleggen en hoeven de coureurs niet meer van auto te wisselen. Waarbij de technologie uiteindelijk haar weg naar de straatauto's moet gaan vinden.



"Deze auto vertegenwoordigt de toekomst van het racen," zei oprichter en directeur van de Formule E, Alejandro Agag. "Toen we startten met de Formule E was ons doel om de bestaande structuur te doorbreken en om door middel van een revolutie de wereld van de autosport uit te dagen. De volgende generatie FE-auto's vertegenwoordigt die revolutie." De tweede generatie FE-auto's is de eerste die ontworpen is door de FIA, het overkoepelende motorsportorgaan.



"Ik ben erg trots dat de FIA aan de basis heeft gestaan van de ontwikkeling van deze auto. Het is iets nieuws voor ons en het project is een groot succes," zei FIA-president Jean Todt. "Het aantrekken van ontwerpers vanuit de hele wereld, toont aan dat met dit gloednieuwe ontwerp er sprake is van een aardverschuiving, met een nieuw kampioenschap dat anders is dan ieder ander autosportkampioenschap dat momenteel bestaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS