Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan onthult livery van haar Formule E-bolide tijdens de 2018 Autosalon in Genève

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2018 18:01 • Print artikel

Nissan gaat het concept van haar livery tijdens de aankomende 2018 Geneve Motor Show voor haar Formule E-bolide voor het seizoen van 2018 bekend maken. De Japanse autofabrikant gaat de kleuren gebruiken van haar Nissan Intellegent Mobility programma.


De autofabrikant is de bouwer van het best verkopende elektrische voertuig, de Nissan Leaf, waarvan in oktober 2017 nieuwe uitvoering van de nul-emissie auto. De Leaf en andere toekomstige elektrische projecten staan in het middelpunt van de marketing rond de Formule E voor de komende jaren. Daarmee was Nissan de eerste fabrikant die in het elektrische kampioenschap stapt.

Nissan gaat de livery, team en coureurs gedurende het jaar onthullen. De verwachting is echter dat er weinig veranderingen gaan komen. In het vijfde seizoen blijft de operationele tak na het vertrek van Renault, in handen van e.dams. Sebastien Buemi en Nicolas Prost hebben contracten tot het einde van het seizoen 2018/19. Toch is er nog enige onzekerheid over de contracten van de twee coureurs na het seizoen.

Zo heeft Buemi een contract met die andere Japanse fabrikant Toyota, waarvoor hij LMP1 rijdt in het FIA World Endurance Championship. Toyota heeft er geen probleem mee als de Zwitser voor het team blijft rijden, zolang hij maar niet te veel benut wordt voor reclamecampagnes als Nissan-coureur zo meldt E-Racing365.

Prost die punten scoorde in alle 17 E-Prix, met uitzondering van 1 race, schijnt onder druk te staan. Renault e.dams testte namens Nissan, tijdens de Marrakesh rookietest de regerend Japans Formule 3-kampioen Mitsunori Takaboshi. Dit met een mogelijk zicht op een stoeltje bij het FE-team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS