Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nieuwe generatie Formule E-bolides gaan mogelijk het volledige stratencircuit in Monaco rijden

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2018 21:52 • Print artikel

In het seizoen 2018/19 lijkt de Formule E voor het eerst het volledige circuit van de Monaco Grand Prix te gaan rijden, waarbij het ook lijkt dat men naar het Midden-Oosten afreist. De twee races die in het prinsdom werden verreden, waren op een verkorte baanversie. Bij Sainte Devote werd scherp rechtsaf gestuurd richting een hairpin, waar de FE-bolides op het F1-circuit uitkwamen.

Formula E

Eerder lieten de kampioenen Sebastien Buemi en Lucas di Grassi al aan de directeur van de Formule E weten dat het cruciaal was om op de F1-layout te gaan rijden. Die wens lijkt dus vanaf het seizoen 2018/2019 in vervulling te gaan, wanneer er met de tweede generatie FE-bolides gereden gaat worden. Het duurt nog drie maanden voordat de kalender van dit seizoen ter goedkeuring wordt ingediend bij de FIA World Motor Sport Council, maar een terugkeer naar Monaco leek altijd het plan, zo meldt het Engelse Autosport.

De Formule E heeft een overeenkomst om te racen in de straten van Monte Carlo, waarbij van jaar tot jaar gewisseld wordt met de Historische Grand Prix. Naast Monaco lijken Hong Kong, Marrakech, Mexico Stad, Parijs, Rome, Berlijn, Zurich en New York terug te keren op de kalender. Met Santiago wordt gekeken naar een andere locatie voor de E-Prix, omdat het momenteel een logistiek, lastige aangelegenheid is.

Hong Kong lijkt naar maart verplaatst te gaan worden, waardoor de opening van het seizoen volgens het Britse magazine in Doha kan plaatsvinden. Een wedstrijd in Saudi Arabië schijnt ook tot de mogelijkheden te behoren, deze moet in Riyadh gereden gaan worden. Volgens Agag is Saudi Arabië een van de landen waarmee gesproken wordt voor een race.

"We verkennen vijf verschillende locaties in het Midden-Oosten," aldus de Spanjaard. "Op dit moment blijven we discreet over de steden waarmee we in gesprek zijn, omdat we vele onderhandelingen hebben lopen. We presenteren de kalender in juni. We probeerden het zoals altijd in maart te doen, maar dat gaan we niet halen." Andere prioriteiten lijken een race op het vaste land in China te zijn, terwijl er ook gekeken wordt om eindelijk een wedstrijd in Sao Paolo te laten plaatsvinden.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS