Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Neel Jani doet een boekje open over vertrek: "Alleen zij weten echt, wat er daar is gebeurd"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2018 09:23 • Print artikel

Neel Jani denkt dat het afscheid bij Dragon Racing nodig was, nadat hij in een paar maanden de omstandigheden bij het team zag veranderen. De fabriekscoureur van Porsche verliet het team namelijk al na één raceweekend.

2018 Neel Janni


“Na een lastig weekend voor ons allemaal in Hong Kong, moesten we beslissen hoe we door zouden gaan en of we het konden verbeteren voor beide partijen”, zei de Zwitser tegen e-racing365. “We besloten te stoppen. Dat was het beste voor beide partijen. Ik wens het team echt dat het vanaf nu goed gaat. Het is een minnelijke beslissing en een nette breuk tussen ons. Er waren wat omstandigheden die veranderden binnen het team en we hadden ook wat verschillende meningen over wat de toekomst kan brengen.”

Het verhaal gaat dat Porsche engineers bij het team ging binnen brengen, die ook bij privétesten afgelopen herfst al aanwezig waren. Uiteindelijk kwam de samenwerking tussen Dragon en de autofabrikant niet van de grond. “Alleen zij weten echt wat er daar gebeurd is. Ik kwam onafhankelijk van Porsche naar het team”, legt Jani uit.

Ondanks dat dit Formule E-avontuur geen succes is geworden, wil de coureur die ook in de LMP1 rijdt graag terugkeren. “Met de verandering die ik nu heb gemaakt, betekent dat niet dat ik niet geïnteresseerd ben in de Formule E”, aldus Jani. “Het omgekeerde is eigenlijk waar. Ik ben nog steeds erg geïnteresseerd en ik hoop dat er in de toekomst een kans komt. Ik weet niet zeker wanneer dat gebeurt, ik denk dat het voor dit seizoen lastig is, maar volgend seizoen gaan we het zien. Er zijn veel dingen die kunnen gebeuren en ik wil er graag terugkeren en ik ben echt geïnteresseerd in het kampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS