Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Michelin bandenleverancier van Jaguar I-PACE eTROPHY

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 januari 2018 18:42

Jaguar Racing presenteerde de eerste partner van het Jaguar I-PACE eTROPHY-kampioenschap: Michelin is de officiële bandenparter van dit nieuwe kampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto’s van Jaguar, dat later dit jaar van start gaat.

Jaguar I-PACE eTROPHY

Michelin levert de banden voor alle twintig deelnemende Jaguars I-PACE. Michelin is al leverancier voor talloze kampioenschappen in de auto- en motorsport, onder meer de FIA Formula E, FIM MotoGP, FIM Moto-e World Cup, het FIA World Rally Championship en het FIA World Endurance Championship.

Onlangs werd bekend dat Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) als eerste team heeft ingeschreven voor het kampioenschap. Met de komst van Michelin als officiële bandenleverancier krijgt het kampioenschap voor elektrisch aangedreven productieauto’s wereldwijd steeds meer erkenning. De Jaguar I-PACE eTROPHY-races worden verreden in het programma van het FIA Formula E-kampioenschap: in hetzelfde weekend, op dezelfde stratencircuits en in het gehele seizoen 2018-2019. Aan het kampioenschap nemen twintig Jaguars I-PACE eTROPHY-raceauto’s deel. De deelnemende teams meten zich met elkaar in een volledig emissievrije tak van de autosport.

Jaguar I-PACE eTROPHY

James Barclay, Jaguar Racing Team Director: ‘Jaguar Racing are thrilled to have such an established motorsport partner like Michelin joining the Jaguar I-PACE eTROPHY and we’re confident they will help us to deliver a successful and exciting series. Since the global announcement in September and the reveal of Rahal Letterman Lanigan Racing as the first team in November 2017 there has continued to be positive interest and we look forward to announcing more partners and teams over the following months.’

Pascal Couasnon, Michelin Motorsport Director: ‘We have been a partner of Formula E since its inception four seasons ago and are excited to extend our presence in electric motorsport into the Jaguar I-PACE eTROPHY. The series is in its early stages and we look forward to working alongside the Jaguar Racing team in launching the world’s first international championship for production-based electric cars.’

Jaguar I-PACE eTROPHY

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) in Warwickshire, Verenigd Koninkrijk, bouwt de raceauto’s voor dit kampioenschap. Jaguar Racing biedt een ‘Arrive and Drive’-pakket voor twintig deelnemers, met ingang van het seizoen 2018-2019 van het FIA Formula E-kampioenschap. De raceauto’s voor de Jaguar I-PACE eTROPHY zijn gebaseerd op Jaguars eerste batterij-elektrische model, de I-PACE, die later dit jaar op de markt komt.

Jaguar I-PACE eTROPHY

JAGUAR I-PACE eTROPHY
Jaguar Racing biedt een compleet ‘Arrive and Drive’-pakket voor deelname aan de Jaguar I-PACE eTROPHY. Het pakket omvat:
-	inschrijving voor het kampioenschap over tien races in dezelfde weekends als de races voor de FIA Formula E
- professionele technische ondersteuning, inclusief preparatie van de raceauto en verwerking van de data
- wereldwijde logistiek voor auto’s, reserve-onderdelen, gereedschap en uitrusting
- alle Michelin-banden, verbruiksartikelen en onderdelen
- verzorging van onderdak voor het team en de auto op het circuit tijdens raceweekends
- promotie en marketing van het kampioenschap door Jaguar Racing en Formula E
- speciale hospitality voor deelnemers met de mogelijkheid om meer plaatsen te kopen voor gasten en sponsors
- kleding in kampioenschapskleuren voor elke deelnemende coureur
- speciale tv-zendtijd voor kampioenschap
- een raceweekend omvat vrije trainingen en kwalificatie en een race over 30 minuten.


OVER PANASONIC JAGUAR RACING
Jaguar keerde in oktober 2016 terug in de racerij en was de eerste premium autofabrikant in het volledig elektrische FIA Formula E-kampioenschap, dat bijna volledig op stratencircuits wordt verreden. Jaguars Formula E-programma moet tastbare resultaten opleveren op het gebied van research en development voor de elektrificatie van toekomstige Jaguars en Land Rovers voor de openbare weg. Het motto van het team is ‘Race to Innovate’.
Formula E is niet alleen uniek omdat het een volledig elektrisch raceconcept is, maar ook vanwege de keuze van de locaties waar de races worden gereden. Afgezien van de Mexico ePrix vindt elke race van het kampioenschap plaats op tijdelijke circuits in de straten van de grootste steden van de wereld.
Elke racemeeting vindt plaats op één dag, inclusief de trainingen, kwalificaties en de race zelf. De kalender voor het vierde seizoen van de FIA Formula E 2017-2018 omvat veertien races in elf wereldsteden. Er zijn dubbele races in Hong Kong en New York.

OVER MICHELIN
Michelin is als toonaangevende bandenfabrikant toegewijd aan het duurzaam verbeteren van de mobiliteit van zijn klanten. Daarvoor ontwikkelt en verkoopt het concern banden die optimaal voldoen aan de eisen en wensen. Michelin biedt ook aanvullende diensten – zoals digitale informatie, landkaarten en gidsen. Ook ontwikkelt Michelin technologisch hoogwaardige materialen voor de mobiliteitsindustrie. Het hoofdkwartier van Michelin is gevestigd in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Michelin is actief in 171 landen, heeft 111.700 werknemers en 68 fabrieken in zeventien landen. Tezamen produceerden die 187 miljoen banden in het jaar 2016 ( www.michelin.com )



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS