Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Kans groot dat Virgin Racing eerste FE-klantenteam van Audi wordt: "Als de tijd daar rijp voor is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2018 13:08 • Print artikel

Virgin Racing wil graag de klantenaandrijving van Audi hebben voor het vijfde seizoen van de Formule E. Er schijnt tussen de twee partijen een principe-overeenkomst te zijn, maar deze is nog niet officieel bevestigd. Daarmee wordt het FE-team de eerste Audi-klant in het kampioenschap.

Virgin Racing DS

Het Britse team werkt sinds seizoen twee samen met DS Performance en is ook een officiële technische partner. De alliantie komt echter aan het einde van dit jaar ten einde, wanneer DS geheel zelfstandig gaat opereren en een partnerschap met Techeetah aangaat. Dit team wordt ook een klant van DS. Deze aankondiging moet in maart gaan plaatsvinden, waardoor er volgens e-racing365 ruimte komt bij Virgin Racing om met Audi in zee te gaan. Virgin Racing kiest er voor het vijfde seizoen niet voor om als geregistreerde fabrikant in actie te komen. Teambaas Alex Tai wil nog geen uitspraken doen over de toekomst. "We kondigen nieuws officieel aan als de tijd daar rijp voor is voor het team en onze stakeholder", zo reageerde de teambaas. Waarbij hij wel wilde zeggen dat men opties heeft.

Ook Audi's Formule E-directeur Alan McNish houdt een slag om de arm, wanneer hem wordt gevraagd naar een eventuele klantendeal. "We weten dat we iemand moeten leveren als die een stap naar voren doet", reageerde de Schot. "We hebben een goede auto en we hebben een goed pakket, of dat attractief is voor een klantenteam moet je dat aan hen vragen." Virgin Racing schijnt volgens de Amerikaanse website ook de Mahindra aandrijving te overwegen. Dit schijnt mogelijk te zijn, wanneer de deal met Audi niet van de grond komt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS