Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Geruchten: gaat voormalig Formule 1-ontwerper Mike Gascoyne naar de Formule E?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 07:22 • Print artikel

Het Formule E-team Dragon Racing heeft het bedrijf MGI Consultancy van voormalig F1-ontwerper Mike Gascoyne, aangetrokken. MGI werkt samen met Dragons techisch directeur Nicolas Maduit op diverse aspecten van de Penske EV-3, welke in het seizoen 2018/19 moet gaan rijden.

Mike Gascoyne

Op dit moment wordt het werk uitgevoerd op de MGI-basis in Oxford en overgedragen naar de fabriek van Dragon in Donnington Park en het ontwerpbureau van Maduit in California, zo meldt E-Racing365. Daarnaast werkt 1 van de engineers van MGI ook dit seizoen bij de diverse ePrix. Naar verluid zou teameigenaar Jay Penske het hele team naar California willen overbrengen.

Voormalig technisch directeur van Spyker F1, Mike Gascoyne richtte MGI Consultancy in 2003 op, nadat hij stopte bij het Renault F1 Team en voordat hij een soortgelijke rol bij Toyota op zich naam. In het verleden werkte hij voor teams als McLaren, Sauber, Jordan en Caterham. Zowel Gascoyne als Dragon Racing wilde volgens de Amerikaanse website niet reageren op de geruchten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS