Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Geen vervanger voor de E-Prix van Montreal, mooie afsluiter met de New York E-Prix

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 09:54 • Print artikel

Het vierde seizoen van het Formule E-kampioenschap eindigt met de New York E-Prix in juli. Nadat de finalerace van het seizoen in Montreal verviel, gingen de geruchten dat de wedstrijd vervangen zou worden door een race in Rome, Birmingham of op de Norisring. Dit gaat nu dus niet plaatsvinden. Dat betekent dat de coureurs de strijd om de titel niet in twaalf, maar in tien races gaan beslissen.

Formule E


De race in Canada werd vorige maand geannuleerd na de komst van de nieuwe burgemeester van Montreal. Valerie Plante schrapte na haar aanstelling direct de race waarvan al een getekend contract lag met de Formule E. Na het schrappen van het weekend zei FE-directeur Alejandro Agag dat hij dacht dat een reductie van de kalender onvermijdbaar was.

De FE heeft diverse opties na het wegvallen van de race in Montreal onderzocht, maar er was onvoldoende tijd om een grootschalig evenement op een nieuwe stratencircuit te organiseren. Daarnaast was het logistiek lastig om een race op zondag in Rome te houden. De race niet vervangen door een nieuwe was dus de enige logische optie.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Formule E races moet annuleren of verplaatsen. Dit is al meerdere keren gebeurd sinds de start van het kampioenschap in 2014/15. Zo werd een race in het eerste seizoen in Rio de Janeiro geannuleerd, terwijl in mei 2016 de Moskou E-Prix geschrapt werd. In het derde seizoen gingen races in Brussel en in het centrum van Berlijn niet door. De race in de Duitse stad werd vervolgens verplaatst naar het Tempelhof vliegveld.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS