Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Gary Paffett legt zijn eisenpakket bij Mercedes op tafel: "Een mogelijke route voor mij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2018 09:42 • Print artikel

DTM-ster Gary Paffett heeft nog een seizoen met Mercedes in de Duitse toerwagenklasse voor de boeg en dan is het over. De Brit kijkt daarom rond naar de opties voor na 2018 en heeft bij Mercedes duidelijk gemaakt, toen het automerk aankondigde naar de Formule E te gaan, dat hij interesse heeft in het kampioenschap. Inmiddels heeft de voormalig F1-testcoureur van McLaren zijn eerste kilometers in een FE-bolide gereden tijdens de rookietest in Marrakesh.

Gary Paffett


"Op het moment dat Mercedes aankondigde naar de Formule E te gaan, heb ik aangegeven dat dit een mogelijke route voor mij is", vertelde Paffett aan het Engelse Autosport. "Ze weten vanaf het begin dat het iets is wat ik wil doen. De DTM houdt op en ik wil nog steeds iets fulltime doen en dat kan de Formule E zijn. Het is echt goed voor mij om daar naartoe te gaan. Venturi en ik hebben daarvan geprofiteerd. Mercedes komt naar de klasse en ik ben altijd al een Mercedes-coureur geweest. Ik wil zeker de stap maken met Mercedes als het mogelijk is."

Volgens Paffett kreeg hij tijdens de test een duidelijk gevoel van de auto en was hij ook blij om Venturi te helpen. De coureur werd elfde, maar daarbij moet aangetekend worden dat hij zich niet richtte op een kwalificatieronde.

De Brit ziet zichzelf niet fulltime naar de GT’s overstappen. "Het DTM-schema is intense, maar het zijn slechts tien raceweekenden", zegt de 36-jarige. Ik heb jaren voor McLaren gewerkt en zat vijftig tot zestig dagen per jaar in de simulator. De afgelopen twee jaar heb ik het werk in de simulator en testen voor Williams gedaan. In 2016 in Spa had ik het gevoel dat ik richting de endurance en GT’s zou gaan. Nu zie ik mezelf niet fulltime naar de GT’s gaan. Het is zeker iets wat ik graag naast een ander project zou willen doen. Ik hou van het rijden in de DTM, misschien kan ik een of twee GT-races daar aan toevoegen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS