Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E laat fans virtueel racen met haar coureurs: "De cutting-edge technologie is ongelooflijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2018 12:39

De Formule E heeft een ‘ghost racing’-app geïntroduceerd, waardoor de fans real-time kunnen racen tegen de coureurs in het kampioenschap. De app wordt in eerste instantie, in samenwerking met Virtually Live, gereleased voor smartphones en PC. Virtually Live gaat toegepaste technologie gebruiken om de FE-race te repliceren door het gebruik te maken van de real-time CGI, waardoor de exacte positie van de coureurs op de baan worden weergegeven.



De fans kunnen ook hun beste kwalificatietijd posten en deelnemen om scenario’s te reproduceren en uitdagingen aan te gaan die in de echte race plaatsvonden. Daarnaast kunnen spelers clips plaatsen van het spel op de sociale media. Volgens de FE wordt de virtual reality een aanvulling voor de toekomst. Bij het bekendmaken heeft men ook een video vrijgegeven van de app.

“Ik herinner mij dat we het allereerste seizoen van de Formule E lanceerden. We zeiden dat fans niet langer een sport hoefden te kijken of te voelen, ze wilden er ook in deelnemen”, zegt FE-directeur Alejandro Agag. “De cutting-edge technologie die gebruik wordt om het live ghostracen spel te creëren is ongelofelijk. Dankzij de expertise van Virtually Live, toont het Formule E-kampioenschap opnieuw aan dat zijn ontwikkelaar is van toegankelijke en inclusieve content bij de vingertoppen van de fans. Dit is een nieuwe mijlpaal in de arena van eSports waarbij de Formule E de leiding geeft.”



Spelers die als eerste het spel willen spelen, kunnen hun interesse tonen door te registreren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS