Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E-geruchtenmolen draait op volle toeren: Birmingham als nieuwe E-Prix

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2018 10:27 • Print artikel

Na het annuleren van de Formule E-race in Montreal, circuleren diverse namen als vervanging voor de E-prix in Canada. Zo gingen de geruchten al rond voor een race in de straten van Rome, maar ook de optie voor de Norisring viel al. Zo circuleert inmiddels ook het gerucht van een raceweekend van de FE in Birmingham, althans dat meldt het Engelse Autosport.

Lucas di Grassi


De verwachting is dat New York de finale gaat houden in het weekend van 16-17 juli. Dat betekent dat de vervanger voor Montreal niet gaat vallen in het weekend van 29-30 juli, maar ergens in juni. De laatste Britse E-prix werd in 2015 in Londen gehouden, waarna het contract verscheurd werd. Door discussies met lokale partijen ging een vijfjarige deal niet door.

De laatste keer dat er een race in Birmingham werd gehouden, was in de periode van 1986 tot en met 1990. Tijdens de Birmingham Superprix kwam de Formule 3000 en Brits toerwagenkampioenschap in actie. Daarbij werd een stratencircuit in het zuidoosten van de stad aangelegd dat tegen de klok inliep.

Een andere optie die geopperd wordt door het Engelse magazine is Brands Hatch of Donington Park. Hiervoor zouden reeds voor de Kerst gesprekken geweest zijn, maar volgens Autosport is de huidige status onbekend. Een argument voor Donington is dat het een perfecte plek is voor de FE om de nieuwe infrastructuur voor 2018/19 te testen. Daarnaast was het circuit de eerste drie jaar de thuisbasis en dat is het voor diverse teams en de FE-logistieke afdeling nog steeds.

De teams nemen de optie van een circuit echter niet zo, omdat het niet de boodschap van het straatracen goed uitdraagt. Brands Hatch wordt als een mindere optie gezien, ondanks dat het dicht bij London ligt en daardoor makkelijk bedrijven aantrekt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS