Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

De nieuwe FE-auto wordt gaaf voor de coureurs en teams: "Ik kan je geen details vertellen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 februari 2018 03:14 • Print artikel

Michelin-testcoureur Frederic Makowiecki heeft de nieuwe generatie Formule E-auto's beschreven als een 'goede stap'. De coureur gelooft dat de auto gaaf gaat worden voor de teams en coureurs in het volgende seizoen. De Fransman zit in een unieke positie. Hij heeft zowel de bestaande als het nieuwe model auto gereden. De eerste beelden van de nieuwe Formule E-bolide zijn de ether in geslingerd. De auto wordt tijdens de Motorshow van Genève onthuld.

Formula E

"Ik reed de auto niet bij 250kW, dus is het lastig te vergelijken omdat we eigenlijk in de test in Marrakesh geen ronden met 200kW deden", zegt Makowiecki tegen e-racing365. "Ik ben er zeker van dat de auto direct op een goede snelheid zit, geen twijfel daarover. Het prestatieniveau gaat een goede stap zijn, maar ik kan je niet vertellen met hoeveel of enig detail."

De coureur reed de huidige auto voor het eerste in 2014, toen hij de ontwikkeling van de allweather-band van Michelin probeerde. De Fransman denkt dat het nieuwe rubber meer spektakel gaat brengen. "Ik zou zeggen dat het bandenontwikkelingswerk wat we deden voor de nieuwe auto goed was en de doelen zijn gehaald", legt de FE-coureur uit. "De jongens van Michelin hebben erg goed werk in de Formule E geleverd, denk ik. Het managen van de banden is een mooie uitdaging voor de teams. Ik ben er zeker van dat de teams blij gaan zijn met het product voor seizoen 5. Ik denk dat er een goede response van de coureurs gaat komen en er opnieuw een goede uitdaging voor de teams is om het uit te vinden. Er is een reeks van criteria waar Michelin aan werkte en ik denk dat ze allemaal behaald zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS