Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

De grote baas haalt uit na in diskrediet brengen: "Coureurs moeten geen tijd verkwisten met in twijfel trekken..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 07:05 • Print artikel

Daniel Abt haalde eerder deze week uit naar de fanboost in de Formule E. Een systeem waarin de fans hun favoriete coureur wat extra vermogen kunnen geven. Sommige teams zouden volgens de coureur het systeem proberen te beïnvloeden en dus is er volgens Abt iets fout met het huidige systeem. Formule E-directeur Alejandro Agag haalt nu uit. Hij zegt dat deze systemen ook worden gebruikt voor Dancing with the Stars en American Idols.

Start E-Prix Santiago


"Het stemsysteem van de fanboost wordt continue gemonitord en beoordeeld om de gebruikersverificatie en kredietwaardige resultaten te bewaken", reageert Agag ten E-Racing365. "We gaan door om het systeem te verbeteren, omdat het in het eerste seizoen van de Formule E ooit werd geïmplementeerd. Het toevoegen van extra lagen van de authenticatie aan het stemproces volgt de suggesties van de teams."

"Meer dan een miljoen fans hebben gestemd op hun favoriete coureur en we zien dit aantal groeien met de populariteit van het kampioenschap dat groeit. Het systeem is erg betrouwbaar en coureurs moeten geen tijd verkwisten met in twijfel trekken van de juistheid van de fanboost."

Volgens de Spanjaard heeft Abt inmiddels gebeld en zijn excuses voor de opmerking uitgesproken.

De fanboos is 100kj extra energie en die kan gebruikt woorden in een raamwerk van 190kw tot 200kw, boven op de reguliere output van 180kw. Het syteem werkt met een realtime voting van het bedrijf Telescope, wat gelijk is aan systemen die worden gebruikt voor Dancing met de Stars en American Idols.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS