Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Brembo wordt exclusieve leverancier van de FE: "Onvergelijkbaar mobiel-lab, een resultaat van doorlopende innovatie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 maart 2018 13:01

Brembo wordt de exclusieve leverancier van het remsysteem van de nieuwe generatie Formule E-auto's, zo is bekend gemaakt op de Motor Show in Genève. De Italiaanse fabrikant is door Spark Racing Technology (SRT) als enige leverancier aangewezen. Met deze deal gaat Brembo de remklauwen, koolstofschijven en remblokken leveren.



"Ik ben in het bijzonder tevreden dat dit bereikt is, omdat het de finale bekroning is van Brembo's sterke en continue toewijding. Dit geldt in het bijzonder voor de Race- en R&D-groepen, voor de ontwikkeling en productie van het systeem dat door SRT is geselecteerd. Waarvoor ik mijn persoonlijke dank wil uitspreken voor het vertrouwen dat aan Brembo wordt gegeven," aldus Brembo-directeur Alberto Bombassei.

"Voor een bedrijf dat altijd gericht is op doorlopende innovatie zoals Brembo is, vertegenwoordigt de Formule-auto van Spark voor het Formule E-kampioenschap een onvergelijkbaar 'mobiel lab' voor de ontwikkeling van de technologie die wordt toegepast in de elektrische auto. Dit is de echte uitdaging voor de toekomst in de automotive sector, als het al niet nu al van toepassing is. In zo'n perspectief zijn we blij om de visie van de FIA te delen en te ondersteunen, en ons toe te wijden aan de duurzaamheid van de motorsport en veiligheid op de weg."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS