Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Alle negen fabrikanten gaan de nieuwe Formule E-auto op circuito Monteblanco testen

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2018 03:11 • Print artikel

De eerste fabrikantentest met de nieuwe Formule E-auto staat gepland van 26 tot en met 28 maart op het Monteblanco circuit in Spanje. Bij de test zijn alle negen fabrikanten aanwezig voor het vijfde Formule E-seizoen van het kampioenschap. Dit betekent dat ABT Formel E, BMW AG, DS Automobiles, Jaguar Land Rover, Mahindra Racing, NextEV NIO, Penske Autosport, Renault en Venturi Automobiles aanwezig zijn bij de test. De inschrijvingen van ABT en Renault gaan uiteindelijk hernoemd worden naar respectievelijk Audi en Nissan. De nieuwe bolide heeft al 2.500 test- en ontwikkelingskilometers afgelegd op diverse circuits in Frankrijk en Spanje.

FIA Formula E

De verwachting is dat de auto op 30 januari onthuld gaat worden op de Motorshow van Geneve, wat net voor de test in Monteblanco is. De auto's gaan een week na de Santiago E-Prix afgeleverd worden aan de fabrikanten. Op dit moment hebben zij al de nieuwe infrastructuur voor het opladen van de batterijen en ander onderhoudsmateriaal ontvangen.

Na Spanje wordt in April waarschijnlijk de tweede test gehouden, welke voor de eerste E-Prix van Rome gehouden wordt. Naast de officiële testdagen mogen de teams overigens ook nog vijftien afzonderlijke dagen testen. De teams die ook een klantenaandrijving leveren, mogen daar bovenop nog zeven dagen testen. Deze moeten wel met hetzelfde chassis en batterij worden uitgevoerd.

Alle testdagen moeten voor 18 oktober afgerond zijn. Buiten de testdagen mogen de teams wel promotionele evenementen doen, die gelimiteerd zijn tot drie dagen op de baan. Hierbij mag overigens niet meer dan 50 kilometer per evenement afgelegd worden. Deze evenementen moeten voor het einde van het kalenderjaar gedaan zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS