Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Aan Mercedes gelieerd HWA overweegt de stap naar de Formule E

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2018 15:58 • Print artikel

Het aan Mercedes gelieerde HWA lijkt zich voor te bereiden op een stap naar de Formule E. Het doel is om aan het einde van het jaar in het vijfde seizoen toe te treden. Het lijkt er op dat het Duitse bedrijf als elfde team naar de FE komt en gebruik gaat maken van de Venturi-aandrijving. HWA-directeur Ulrich Fritz was aanwezig bij de Marrakesh E-Prix en bevestigde dat een toetreden in dat seizoen snel moet gaan gebeuren.

Formule E


"We hebben verschillende opties", reageerde Fritz tegen E-Racing365. "We weten dat het plan van Mercedes is om in 2019 toe te treden. De echte vraag is wat wij willen doen, maar dat is een evaluatieproces en we hebben nog niks besloten. De kans is aanwezig en we bekijken alle mogelijkheden. Het moet snel gebeuren."

Het gerucht gaat dat er gebruik gemaakt gaat worden van de Venturi-aandrijving en dat is geen rare gedachte. Venturi heeft ZF Group als belangrijke technische partner en het Duitse bedrijf heeft nauwe banden met HWA. ZF Group ontwerpt de aandrijving voor het vijfde seizoen van Venturi. HWA moet snel gaan bevestigen met wie men een klantencontract gaat afsluiten, zoals dit is vastgelegd in de FIA Customer Registration Procedure.

"Mercedes is er mee bezig en het is een serie die echt interessant is voor de toekomst. Vooral de technische uitdaging", zei de HWA-directeur. "We kijken naar de mogelijkheden, omdat het wat van je vraagt en anders is dan alle andere motorsport categorieën. We moeten zo snel mogelijk competitief zijn."

Fritz had al diverse bijeenkomsten met Venturi, maar het is onduidelijk of er al een deal is. In Marrakesh waren niet alleen hoge HWA-mensen aanwezig, ook personeel van Mercedes bezocht de E-Prix.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS