Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Zoon van Red Bull Formule 1-ontwerper Adrian Newey gaat opnieuw op de Nederlandse toer

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 februari 2017 14:23 • Print artikel

Harrison Newey, de zoon van de legendarische Red Bull F1-ontwerper Andrian Newey, rijdt in 2017 wederom voor Van Amersfoort Racing. Het is alweer het derde jaar van de jonge Brit voor het Nederlandse team racet en alweer zijn tweede seizoen in de Formule 3 voor VAR.

Harrison Newey F3 VAR

“Harrison toonde gedurende het afgelopen seizoen een continue ontwikkeling”, vertelde teambaas Frits van Amersfoort. “Met de waardevolle ervaring van zijn F3-debuutseizoen en zijn winteractiviteiten is er een voedzame bodem voor Harrison te groeien richting een sterke prestatie in de Formule 3.” Recent won de jongeling het Indiase MRF-kampioenschap.

“Als een langdurig coureur van de VAR-familie is het een groot voordeel voor zowel Harrison als het team dat we elkaar zo goed kennen. We zijn enorm gemotiveerd om de prestaties naar een volgend niveau te tillen. Alle lichten staan op groen voor een succesvol nieuw hoofdstuk in de samenwerking tussen de familie Newey en Van Amersfoort Racing”, vervolgt de teambaas, die eerder Max en Jos Verstappen onder zijn hoede had, zijn verhaal. Voor Newey was het een logische keuze om te kiezen voor een langer verblijf bij VAR.

“Als een coureur wil je op het hoogste niveau presteren”, vertelde de Brit. “Frits en het team hebben bewezen een van de beste teams in de Formule 3 te zijn. De atmosfeer bij VAR heeft me voor een groot deel geholpen een betere coureur te worden. Ik heb geen twijfel dat ons partnerschap gaat leiden naar nieuwe hoogtepunten. Mijn doel is om zo snel mogelijk op het podium te staan.” Voor de zoon van Adrian Newey start het seizoen met een officiële test, waarna de eerste wedstrijd in Silverstone verreden worden. Naast het Britse circuit komt de Formule 3 in totaal negen weekenden in actie, waaronder ook op het Circuitpark Zandvoort en Spa-Francorchamps.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS