Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Zoon ex-Formule 1 wereldkampioen Nelson Piquet, racet weer voor Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2017 17:05 • Print artikel

Pedro Piquet, de zoon van drievoudig wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet, rijdt ook in 2017 voor Van Amersfoort Racing in het FIA F3 European Championship. Daarmee komt de Braziliaan voor het tweede jaar op rij uit voor het team uit Huizen. De 18-jarige Piquet reed vorig jaar naar een 19e positie in het kampioenschap en overwinterde in Nieuw-Zeeland waar hij vice-kampioen in de Toyota Racing Series werd.

Pedro Piquet

“Vanaf het eerste moment gaf het team me een echt familiair gevoel”, zei Piquet over het VAR-team van Frits van Amersfoort. “Ik heb mij zelf snel aan mijn nieuwe leven in Europa aangepast. Ik kan mij 100% richten op mijn racen. Na mijn eerste volledige seizoen heb ik nu de ervaring en ken ik de banen. Samen met Van Amersfoort Racing is het mijn ambitie om geregeld vooraan te rijden in het FIA F3 European Formula 3.” Daarmee is de Braziliaan de tweede coureur van het team die bevestigt is, nadat eerder David Beckmann werd aangekondigd.

Het team uit Huizen zette zichzelf opnieuw op de kaart in de Formule 3, nadat de Nederlandse renstal met Max Verstappen en Charles Leclerc meevocht om het kampioenschap. Afgelopen jaar won het team nog races met Callum Ilott en Anthoine Hubert.

“Het is een plezier om door te gaan werken met Pedro", vertelde Frits van Amersfoort. "Hij heeft zijn snelheid en vaardigheden ontwikkeld gedurende het seizoen. Met een volledig seizoen ervaring in zijn rugzak, heb ik het vertrouwen dat Pedro in staat is op te staan in dit aankomende seizoen. Ons team doet er alles aan om hem te leiden naar sterke resultaten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS