Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Villeneuve kraakte Max Verstappen en Stroll af, maar wil graag Mick Schumacher ontmoeten

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 maart 2017 19:53 • Print artikel

Jacques Villeneuve heeft er een handje van om Max Verstappen de grond in te stampen en heeft, ongeacht de geweldige prestaties van de Nederlander, een kritische noot klaar. Lance Stroll kon deze winter op de steun rekenen van zijn landgenoot, tot zijn debuut voor Williams dit jaar. Vanaf dat moment noemde de enkelvoudig wereldkampioen het onverantwoord van het team uit Grove om de Canadees in de auto te zetten. Nu denkt de voormalig F1-coureur dat Mick Schumacher een mooie toekomst voor zich heeft, mits hij om kan gaan met de druk.

Max Verstappen Red Bull Racing

De kampioen uit 1997 vocht tegen Michael Schumacher in dat jaar om de titel. Daarnaast hebben Villeneuve en Schumacher junior gemeen dat ze beiden een bekende vader hebben die in de Formule 1 reed.


"Ik ken Mick nog niet, maar ik ben erg nieuwsgierig om dat te doen", vertelde de Canadees aan de Keulense tabloid Express. "We zijn beide zoons van succesvolle vaders, maar de druk om hem is zelfs groter dan het op mij was. Als eerste omdat zijn vader zoveel keer wereldkampioen was."

"Ten tweede omdat de fans en de media een volledig gekwalificeerd coureur willen zien met de beste kwaliteiten, maar dat is hij nog niet. Dus Mick draagt een behoorlijke last op zijn schouders", voegt de voormalig F1-coureur daaraan toe. "Net zoals hij zijn ding moet doen. Als hij de passie voor de sport heeft en hij kan omgaan met de druk, dan gaan er vele deuren voor hem open."


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS