Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Norris wint dominant eerste F3-race in Belgische Ardennen, Mick Schumacher P6 + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 28 juli 2017 12:42 • Print artikel

McLaren-junior Lando Norris heeft op het circuit van Spa Francorchamps de eerste Europesche Formule 3 race van het weekend gewonnen. De 17-jarige Brit startte in de Belgische Ardennen vanaf pole, kwam bij zowel de start als een latere herstart goed weg om de race uiteindelijk te winnen, zijn vierde van het seizoen. Tweede werd Nikita Mazepin terwijl de Duitser en titelkandidaat Maximilian Gunther het laatste podiumplaatsje mocht beklimmen. Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, finishte als zesde in zijn Van Amersfoort bolide na als veertiende gestart te zijn.

Norris kwam bij de start van race 1 goed weg. Hoewel Callum Ilott de Brit goed wist te volgen bij het uitkomen van La Source en tot aan het einde van Kennel straight in zijn slipstream reed ging het mis voor Illot in Les Combe. Terwijl hij Norris buitenom probeerde te passeren kwam Illot buiten de baan. Bij het terugkomen op de baan vloog hij ongelukkig over een kerb, knalde op de onfortuinlijke Jake Hughes die op zijn beurt zijn derde plaats verloor aan de klassementsleider Gunther. Ook wist de Duitser voorbij te gaan aan de zich nog herstellende Illot en ook Nikita Mazepin en Ralf Aron profiteerde van het voorval door op te klimmen naar P3 en P4.

Om uiteindelijk de bolide van Hughes op te ruimen werd de safetycar in de baan gebracht en toen de marschalls hun werk hadden gedaan was Norris wederom goed weg. Hoewel Gunther nog wel een poging ondernam de leiding over te nemen van de Brit in Les Combe sloeg Norris al snel een gaatje. Daarachter kreeg Gunther vervolgens te maken met de Rus Mazepin, die zijn beste race in de F3 beleefde. In zijn Hightech bolide passeerde Mazepin Gunther buitenom in Les Combes voor P2 en ging vervolgens op weg naar de raceleider, maar vanwege bandenslijtage in de slotfase moest hij de achtervolging uiteindelijke staken. Norris won de race uiteindelijk met 2,8 seconde voorsprong.

UITSLAG Formule 3 race 1, Spa-Francorchamps, 28-07-2017 :

1.Lando Norris
2.Nikita Mazepin
3.Miximilian Gunther
4.Jehan Daruvala
5.Joey Mawson
6.Mick Schumacher
7.Harrison Newey
8.Ferdinand Habsburg
9.Joel Eriksson
10.Pedro Piquet

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS