Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mercedes zoekt talenten voor de toekomst: Jonge Deen in Mercedes-junior team

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2015 14:15

Ook Mercedes lijkt langzaam maar zeker een junioren-team op te gaan zetten en zodoende het talent voor de toekomst op te leiden voor de Formule 1. Zo schijnt het Duitse merk Pascal Wehrlein in te willen zetten op de vrijdagen tijdens de Grand Prix-weekenden, maar lijkt ook Mikkel Jensen op weg naar een deal met Mercedes.

Mikkel Jensen

De 20-jarige won afgelopen jaar het ADAC Formule Masters en was een van de F3-nieuwkomers tijdens de test in December. De Deen zette vlak voor kerst met zowel Mucke Motorsport als Van Amersfoort Racing snelle tijden neer in Valencia. Het lijkt er nu op dat Mikkel Jensen op weg is als Mercedes-junior naar Mucke Motorsport.

Een officiële aankondiging moet door het Duitse team nog gedaan worden, maar de jonge Deen maakte de samenwerking met het team al bekend op Facebook. Mercedes is deze winter aan het kijken naar de mogelijke ondersteuning van nieuwe F3-coureurs, nu protegés Felix Rosenqvist, Lucas Auer en Felix Serralles overstappen. Mucke Motorsport heeft al wel Michele Berretta voor 2015 aangekondigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS