Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

McLaren-junior Norris wint tweede F3 race in Spa, Gunther crasht + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 29 juli 2017 20:03 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - McLaren-Honda junior Lando Norris heeft zijn tweede overwinning op het circuit van Spa Francorchamps in het Europees Formule 3-kampioenschap behaald. Hiermee pakte Norris alweer zijn zesde overwinning van het seizoen en bracht hij het puntenverschil met klassementsleider Gunther aanzienlijk terug, die op zijn beurt uit de race crashte.

Formule 3 2017 Spa-Franchorchamp


Norris startte de race vanaf P4 nadat hij zijn poleposition verloor als straf voor een incident in de tweede race waardoor Callum Ilott de pole in zijn schoot kreeg geworpen. Ilott was bij de start echter machteloos tegen het geweld van Prema-stalgenoten Guan Yu Zhou en Gunther en de Carlin-bolide van Norris. Het trio ging slipstreamend voorbij aan Ilott richting Les Combes. Norris ging vervolgens ook voorbij aan Gunther in ronde twee en een ronde later zag de Duitser ook weer Ilott aan zich voorbij komen.

Volgende in de rij om een poging te doen voorbij te komen aan Gunther was de Brit Jake Hughes. Hughes dook uit de slipstream bij het uitkomen van Radillion en de HiTech GP-coureur stuurde naar links. Gunther schatte de snelheid van Hughes echter verkeerd in, stuurde te laat naar links om te verdedigen waarna contact tussen de twee onvermijdelijk was. Gunther knalde in de omheining aan de linkerkant terwijl ook de race voor Hughes er op zat.

Bij de herstart vloog Norris voorbij aan een minder scherpe Zhou. De aandacht ging vervolgens naar BMW-junior Joel Erikssond die vanaf P10 verder opklom naar P4. De Zweed passeerde vervolgens ook Zhou en Ilott voor P2 met nog vier ronden te gaan. De voorsprong van Norris was echter te groot en hij won uiteindelijk de zestien ronden tellende race met 2,3 seconden voorsprong.

UITSLAG European Formula 3 race 3, Spa-Francorchamps, 29-07-2017:

1.Lando Norris
2.Joel Eriksson
3.Guan Yu Zhou
4.Callum Ilott
5.Jehan Daruvala
6.Ferdinand Habsburg
7.Ralf Aron
8.Mick Schumacher

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS