Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Macau-koning Mortara: "Ik zou graag gebeld worden door een F1-team"

Uitgegeven door Casper Bekking • 22 november 2010 13:44

MACAU - Edoardo Mortara heeft afgelopen weekeinde geschiedenis geschreven door als eerste coureur tweemaal op rij de prestigieuze Macau Formula 3 Grand Prix te winnen. Een sterk resultaat in de voormalig Portugese kolonie staat bijna garant voor een mooie toekomst in de autosport. Liefst 21 van de 27 F1-coureurs die afgelopen seizoen in actie kwamen, stonden ooit aan de start op het Chinese schiereiland. Een flink aantal van hen stond daar bovendien op het podium. Mortara heeft met zijn unieke prestatie vele ogen op zich weten te vestigen, maar de Italiaan verwacht niet op korte termijn in de Formule 1 actief te zijn. Hij gaat zich concentreren op een competitieve klasse, en zal komende winter onder meer een Audi uit de Deutsche Tourenwagen Masters gaan testen.


"Ik ben geen dromer, maar behoorlijk realistisch", aldus de Italiaan. "Mijn eerste overwinning heeft me niets opgeleverd, dus ik denk niet dat deze tweede winst me veel zal helpen. Ik zou natuurlijk ontzettend graag gebeld worden door een Formule 1-team, al is het maar om gewoon eens in zo'n auto te zitten. Rijden hoeft dan nog niet eens! Maar het is niet anders. De Formule 1 is door sponsorgeld anders geworden dan vroeger. Je hebt veel geld nodig, en dat heb ik niet. Je hebt dus mensen nodig die in je geloven, die in je investeren. Dat is bij mij eveneens niet het geval, maar ik kan er mee leven. Soms is het niet eerlijk, maar zo is het leven."

"Ik wil graag een professionele klasse vinden waarin ik kan gaan racen. Ik ben zeer gepassioneerd en ik hoop iets passends te vinden. Met de Formule 3 EuroSeries reden we in het voorprogramma van de DTM, en ik krijg de kans om eind dit jaar of begin volgend jaar met Audi te gaan testen. We besluiten daarna of we er verder mee gaan. Maar als ze me niet willen, dan moet ik iets anders zoeken voor 2011. Ik weet dat veel rijders graag in de DTM instappen. Formule 1 is veel ingewikkelder vanwege het geld, dus iedereen zoekt alternatieven. De DTM begint net zo moeilijk te worden als de F1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS